„Blondynka” TVP1 wciąż dystansuje konkurencję

2017-02-07

W niedzielę, 5 lutego prezentowany w TVP1 serial "Blondynka” pobił rekord w bieżącej ramówce, zarówno pod względem widowni, jak i udziałów. Kolejny sezon serialu przyciągnął w ten weekend przed ekrany telewizorów ponad 3,3 mln widzów (gr. 4+), przy udziałach w wysokości 19,2 proc.

Piąty sezon "Blondynki” z Natalią Rybicką w roli tytułowej okazał się strzałem w dziesiątkę. Z odcinka na odcinek serial TVP1 ma coraz większą oglądalność. W niedzielę 5 lutego odnotował rekord w bieżącej ramówce, zarówno pod względem widowni, jak i udziałów. "Blondynka” była absolutnym liderem pasma, dystansując konkurencję, która pomimo operowania tak nośnymi gatunkami jak kabaret czy amerykański film fabularny z trudem sięgnęła 12 proc. udziałów.

Stały wzrost parametrów telemetrycznych cieszy, ale jeszcze bardziej satysfakcjonujące są dla TVP1 oceny recenzentów. Nowa „Blondynka” ujmuje świeżością i urokiem nie tylko młodej bohaterki, lecz także nowych wątków, intryg i pełną ciepła atmosferą podlaskich Majaków. Sylwia Kubus, bohaterka serialu, ma w piątej odsłonie już ugruntowaną pozycję w społeczności miasteczka. Z jej zdaniem muszą liczyć się wszystkie najważniejsze postaci serialu.

Do obsady dołączyli m.in. Grzegorz Małecki (Dawid Springer) oraz Tomasz Sapryk (Dino), a wraz z nimi pojawiły się nowe wątki. Nie tylko romansowe, lecz także nawiązujące do wydarzeń politycznych (problem uchodźców syryjskich), którymi żyje współczesny świat.

Foto: TVP