TVP Info świętuje 10. urodziny

2017-10-05

6 października TVP INFO obchodzi 10 urodziny. Bieżące informacje, wnikliwa publicystyka oraz szybka reakcja na wydarzenia w kraju i za granicą, to główne atuty TVP INFO – najdynamiczniej rozwijającej się stacji informacyjnej na polskim rynku.

Od 10 lat TVP INFO buduje swoją wysoką pozycję na rynku informacji. Wielokrotnie w tym okresie antena była stacją pierwszego wyboru spośród dostępnych kanałów informacyjnych w Polsce, m.in. 6 lipca, w trakcie transmisji z wystąpienia Prezydenta USA Donalda Trumpa na Placu Krasińskich, gdy oglądało ją ponad 1,2 mln widzów przy udziale 19,2 proc. lub podczas Światowych Dni Młodzieży, gdy osiągnęła najwyższy wynik w 2016.

Wśród najchętniej oglądanych przez widzów programów są relacje na żywo z najważniejszych wydarzeń, programy: „Teleexpress Extra”, „Gość Wiadomości” a także program „Nie da się ukryć”, „Minęła 20.” oraz „Minęła 8.” Główne twarze TVP to przede wszystkim: Ewa Bugała, Michał Rachoń i Adrian Klarenbach.

Kanał informacyjny Telewizji Polskiej proponuje widzom aktualności z kraju i ze świata, a także programy publicystyczne. Dzięki 24-godzinnej obecności reporterów i kamer TVP INFO w miejscach najistotniejszych zdarzeń, antena informacyjna TVP charakteryzuje się najwyższym wśród programów informacyjnych w Polsce tempem wzrostu.