Kolporter zmienia system partnerski, znika kilkutysięczna kaucja

2016-01-28

Kolporter zmienia sposób działania systemu rekrutacji osób chcących prowadzić salon prasowy spółki. Firma zrezygnowała z wymogu wpłacenia kaucji, a przyszli współpracownicy mogą liczyć na atrakcyjne warunki rozwoju i rozwój w strukturach przedsiębiorstwa. Obecnie, w ramach Systemu Partnerskiego, ze spółką współpracuje około tysiąc osób w całej Polsce.

System Partnerski, to przygotowany kilka lat temu przez Kolportera autorski model współpracy dla osób, prowadzących saloniki prasowe. Wszystkie punkty prowadzone są przez parnterów, którym firma  zapewnia m.in. stałe wynagrodzenie podstawowe, dodatkowe wynagrodzenie uzależnione od wielkości obrotu, premię za realizacje celów handlowych, premię za realizacje standardów sieci oraz  wynagrodzenia dodatkowe. Teraz spółki rezygnuje z wymogu wpłacania kaucji.

- To bardzo istotna zmiana w naszym Systemie Partnerskim. Dotychczas jednym z wymogów była wpłata kaucji, w wysokości kilku tysięcy złotych. W stosunku do innych, podobnych ofert rynkowych ta opłata była stosunkowo niska, ale mimo to mogła być barierą dla wielu osób. Dlatego zdecydowaliśmy się ją wyeliminować. Nasza obecna propozycja to prawdopodobnie jedna z najatrakcyjniejszych tego typu ofert na rynku - brak konieczności posiadania jakiegokolwiek wkładu własnego, gwarantowane wynagrodzenie podstawowe i możliwość rozwoju zawodowego w strukturach firmy - mówi Dariusz Materek, rzecznik prasowy Kolportera.

Oprócz zmian w Systemie Partnerskim dodatkową wartością dla osób prowadzących saloniki ma być szereg programów motywacyjnych i szkoleń, które gwarantuje Kolporter. Najlepszym partnerom firma zapewnia natomiast możliwość awansu. W spółce już pracują menadżerowie, którzy swoją karierę zaczynali "za ladą w saloniku"

Aktualnie do sieci Kolportera należą 1024 saloniki prasowe, w tym 199 salonów Top-Press.

Foto: kolporter.com.pl

Bartłomiej Kawalec