Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Oszczędnie, a profesjonalnie – jak przygotować Twoją smażalnię ryb do sezonowego otwarcia?
Pewne małżeństwo z Pucka od lat prowadzi małą smażalnię ryb we Władysławowie. Pomimo swoich niewielkich rozmiarów, w okresie wakacyjnym lokal obsługuje nawet kilkaset klientów dziennie! Właściciele osobiście serwują pyszną, świeżą rybę i goście wracają do nich, a także polecają ich usługi swoim znajomym. Państwo Karpińscy zapewniają obsługę na najwyższym poziomie, ale ostatnio mają niemałe zmartwienie. Po poprzednim wymagającym sezonie ich znakomita zmywarka do naczyń odmówiła posłuszeństwa, a obecne ceny sprzętu nie napawają optymistycznie. Czy jest dla nich jakieś rozsądniejsze niż kupno nowej rozwiązanie? Nie chcieliby podawać posiłków w naczyniach jednorazowych.
czytaj więcej
Jak przygotować kartę win dla restauracji?
Dobrze skonstruowana karta win jest niezmiernie ważnym elementem każdej restauracji. Interesujące wina mogą przyciągać gości i pozytywnie wpływać na rentowność lokalu. Na co zwrócić uwagę przygotowując kartę win?
czytaj więcej
Najlepsze pomysły na owocowe dodatki do dań z grilla od firmy Greek Trade
Firma Greek Trade, właściciel takich marek jak np. Helcom, Helcom Naturalnie, czy Helcom Premium prezentuje wyjątkowe serie produktów, na zbliżający się sezon grillowo-piknikowy. Są to owocowe pasty z dodatkiem wina oraz owoce do mięs i serów.
czytaj więcej
Właściciele sezonowych lokali gastronomicznych i ogródków restauracyjnych – to propozycja dla Was!
Nadchodzi wiosna, zaraz potem lato. W związku z tym swoją działalność odwieszają sezonowe lokale gastronomiczne, a także planowane jest otwarcie ogródków restauracyjnych. Teraz jest właściwy czas na to, aby wszystko dokładnie zorganizować – menu, zatrudnienie pracowników, asortyment podawanych napojów, godziny otwarcia, wystrój czy wnętrze. Należy jednak pamiętać także o jednej bardzo ważnej kwestii – wyposażenia kuchni w profesjonalny i bardzo wydajny, gotowy do obsługi dużej ilości gości, sprzęt zmywający. Co, jednak gdy taka profesjonalna zmywarka nie jest potrzebna przez cały rok, tak jak w przypadku tych biznesów? To żaden problem. Przychodzimy z gotowym rozwiązaniem.
czytaj więcej
Soul & Mind przejmuje obsługę WSP Społem
Z początkiem marca Soul & Mind rozpoczęło współpracę z Wytwórczą Spółdzielnią Prac „Społem”, dołączając do znanego wśród konsumentów #teamukieleckiego. Przez najbliższy rok agencja będzie odpowiadać za tworzenie i realizację działań o charakterze PR.
czytaj więcej
Daleko, a jednak blisko – poznajemy japońskie smaki na warsztatach kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich.
Zastanawiacie się zapewne, co wspólnego mają warszawskie Łazienki Królewskie z Japonią? Otóż ósme warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere odbyły się właśnie w tym miejscu, w wyjątkowej restauracji Belvedere. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli tym razem możliwość pracy z dwoma wybitnymi szefami kuchni oraz wzięcia udziału w kolejnym wykładzie eksperckim w prestiżowych wnętrzach XVIII – wiecznego budynku Nowej Oranżerii.
czytaj więcej
WSP Społem: „Wielkanoc to dla nas aktywny czas”
Święta to czas wyjątkowy nie tylko dla konsumentów, lecz także dla całej branży FMCG. Widać to szczególnie w kategorii majonezów i sosów, które jak wiadomo – są głównym „składnikiem” rodzinnej Wielkanocy.
czytaj więcej
Państwo Słodcy w najnowszej kampanii marki Diamant
Rok 2023 dla jednej z najpopularniejszych, cukrowych marek w Polsce to kontynuacja rozpoczętej w 2020 r. strategii Słodkie Łączy. Udowadnia ona, że cukier Diamant od pokoleń łączy Polaków przy wspólnym stole, będąc podstawą wyśmienitych dań i wypieków. Kolejnym krokiem w realizacji założonych działań jest produkcja spotu reklamowego z udziałem nowych brand heros marki; od marca jest on emitowany przy wybranych programach VOD.
czytaj więcej
Kosze ze słodyczami - wyjątkowy sposób na zaskoczenie swoich bliskich
Jeśli szukasz oryginalnego i kreatywnego pomysłu na prezent, mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie! Przeczytaj artykuł i dowiedz się jak sprawić swoim bliskim niezapomnianą przyjemność dzięki naszym koszom ze słodyczami!
czytaj więcej
Litewska kuchnia od… kuchni! 3 potrawy, którymi zaskoczysz bliskich
Kaziuk (lub inaczej Kaziuki) to jeden z najstarszych jarmarków odpustowych w Wilnie, który działa nieprzerwanie od ponad 400 lat! Do dziś to największe i najbardziej oczekiwane wydarzenie na całej Litwie. Wspomniane święto przyciąga wielu rzemieślników, artystów, twórców rękodzieła, malarzy, a przede wszystkim wielbicieli świetnej zabawy i przepysznej kuchni. Z tej okazji w wielu polskich miastach odbywają się barwne festyny i jarmarki, nawiązujące do kresowych tradycji. Dzięki temu, mamy niepowtarzalną okazję przypomnieć sobie wyjątkowe smaki tej jakże bogatej kuchni.
czytaj więcej
1...891011121314...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top