Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Na co należy zwrócić uwagę, wybierając zmywarkę do restauracji?
Wynajem urządzeń zmywających do restauracji może być dostępny i prosty jak nigdy wcześniej. Jak to możliwe? Co przede wszystkim powinno przykuć uwagę przedsiębiorcy? Na czym się skupić, aby dokonać najlepszego wyboru? Podpowiadamy na przykładzie oferty, jaką przygotowała dla restauratorów firma Classeq, lider na rynku sprzętu zmywającego do kuchni restauracyjnych.
czytaj więcej
Bruschetty marki Helcom — pomysł na śniadanie we włoskim stylu.
Na podróż przez smaki we włoskim stylu zaprasza marka Helcom. A to wszystko dzięki wyjątkowej linii produktów. Są to Bruschetty w różnych smakach inspirowane kuchnią włoską.
czytaj więcej
Bezpieczny i zdrowy pracownik to zadowolony pracownik.
Rano dzwoni telefon. „Szefie, nie przyjdę dziś do pracy, bo wyskoczyła mi na dłoniach alergia, całe są spuchnięte” – czy zdarzyło Wam się słyszeć takie słowa od pracownika mającego styczność ze środkami czyszczącymi? I to w momencie, kiedy pracy jest mnóstwo, a wykruszenie się tej jednej osoby powoduje niemałą dezorganizację w dziale? Zapewne nie raz. Może to mieć miejsce zarówno w kuchni, restauracji, jak i dziale housekeepingu. Często powoduje konieczność dłuższego leczenia, a co za tym idzie, przebywania pracowników na zwolnieniu lekarskim. Co można zrobić, aby zapobiec takim sytuacjom?
czytaj więcej
Jaka powinna być idealna zmywarka? Podpowiadamy.
Niezawodna i prosta w obsłudze oraz niedroga w utrzymaniu zmywarka. Brzmi niewiarygodnie? Tak może się wydawać, dopóki nie pozna się oferty na wynajem sprzętu zmywającego firmy Classeq. Warto sprawdzić, co proponuje lider na światowym rynku zmywarek kapturowych i podblatowych.
czytaj więcej
10 trendów związanych z alkoholem w 2023 roku
Na rynku alkoholowym co i raz pojawiają się nowości, z których niektóre przeobrażają się w trendy. Wybraliśmy kilka produktów i zjawisk, które mają szansę mocno zaistnieć właśnie w 2023 roku!
czytaj więcej
Czy środki czyszczące wykorzystywane w kuchni mogą być eko?
Troska o środowisko naturalne i ekologiczne podejście do biznesu stają się coraz bardziej wyraźne, także w branży HoReCa. Wiele obiektów wpisuje w swoją politykę zasady proekologiczne. Również Goście zwracają uwagę na ekologiczne rozwiązania miejsca, które odwiedzają. I o ile w wielu przypadkach można zastosować proste rozwiązania, aby stać się lokalem eko, o tyle w przestrzeni kuchni pojawiają się trudności.
czytaj więcej
Trzy najważniejsze powody, dla których warto sięgnąć po produkty marki Helcom Naturalnie
Co wyróżnia Helcom Naturalnie? Oto trzy powody, dla których warto sięgać po produkty tej marki. W jej ofercie znaleźć można m.in. serie past warzywnych, past owocowych, a także kaszotta, hummusy oraz mąki bezglutenowe.
czytaj więcej
Restauracja Polska – kultowe miejsce i ikona kuchni polskiej.
Mimo że pandemia covid 19 mocno dała w kość branży HoReCa, na polskim rynku wciąż działa ponad 70 tysięcy restauracji. Mają różne lokalizacje, wystrój, menu, a każda z nich ma swoich stałych Gości. Są jednak takie lokale, które zdecydowanie wyróżniają się na tle innych. Dzisiaj opowiemy Wam o jednym z nich.
czytaj więcej
Wyzwanie gastronomii: solidny sprzęt i serwis w rozsądnej cenie
Masz już serdecznie dosyć swojej wysłużonej zmywarki? Ciągle się psuje i zawodzi w najmniej oczekiwanych momentach, a ciężko jest znaleźć odpowiedniego specjalistę do naprawy tego przestarzałego modelu? Ułatw sobie i swoim pracownikom pracę i zapoznaj się z możliwościami jakie dają dziś najlepsze firmy!
czytaj więcej
Kurt Scheller gwiazdą siódmych warsztatów kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere
Żaden wybitny szef kuchni nie może obyć się bez używania tych produktów w swojej kuchni. Co to może być? Oczywiście ryby i owoce morza. Były one tematem kolejnych, siódmych już warsztatów kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Zajęcia odbyły się w dniach 12 – 13 stycznia 2023 roku w Atelier Chefs Culinar. Organizatorzy zadbali o solidną dawkę wiedzy dla młodych adeptów sztuki kulinarnej pod czujnym okiem wybitnych trenerów kulinarnych: Kurta Schellera i Tomasza Łagowskiego oraz ekspertów merytorycznych, Tomasza Koleckiego i Pawła Gruby.
czytaj więcej
1...9101112131415...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top