Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Dlaczego warto wynajmować urządzenia gastronomiczne?
Zapewne każdy z Was choć raz spotkał się z ofertą wynajmu profesjonalnego sprzętu zmywającego do lokali gastronomicznych. Czy warto zapoznać się bliżej z tym tematem? Jeśli tak, to na co należy zwrócić uwagę, wybierając zmywarkę dla Waszego biznesu? Co jest najważniejsze?
czytaj więcej
Z czym podać barszcz czerwony na święta?
W świątecznym menu nie może zabraknąć zupy. Jednak co rodzina, to inna tradycja. Co region – inny smak. I trudno rozstrzygać, czy lepsza rybna, grzybowa czy barszcz. Czasem wystarczy wybrać mniej oczywiste dodatki, by danie znane od lat, nabrało nowego charakteru. Podpowiadamy z czym podawać barszcz czerwony na co dzień i od święta.
czytaj więcej
Jak rozwiązywać reklamacje Gości w restauracji?
Każda reklamacja, składana przez Gości w restauracji, wzbudza wśród obsługi negatywne emocje. Wszyscy pracownicy starają się przecież, by serwis był na najwyższym poziomie. Oczywiście – jesteśmy tylko ludźmi, więc błędy się zdarzają. Co zatem robić, gdy reklamacja zostanie zgłoszona? Zapytaliśmy o to Rafała Pasenika – znanego w branży szkoleniowca w zakresie obsługi w gastro. Co odpowiedział?
czytaj więcej
Greek Trade świętuje 30-lecie na słodko i bez dodatku cukru.
Przypominamy wyjątkową serię produktów z okazji 30-lecia firmy Greek Trade. Są to naturalnie słodkie owocowe pasty marki Helcom Naturalnie — rarytas dla wszystkich łasuchów, dbających o zdrowie.
czytaj więcej
W staropolskim stylu – szlachetne pasztety na święta
Pasztet z dziczyzny to jeden z przysmaków staropolskich dworów, który gościł na szlacheckich stołach podczas najważniejszych uczt i biesiad. I chociaż zmieniły się czasy i styl życia, warto pielęgnować tradycje kulinarne, łącząc je z nowoczesnością.
czytaj więcej
Firma Classeq wspiera właścicieli lokali gastronomicznych w okresie zimowym.
Czy zastanawialiście się kiedykolwiek głębiej nad tym, jak znacznie wzrastają koszty prowadzenia biznesu w okresie zimowym i czy można coś temu zaradzić? Krótszy dzień, a przez to wcześniejsze ściemnianie się oraz niższe temperatury na zewnątrz powodują, że wysokość rachunków za prąd i ogrzewanie diametralnie szybuje w górę. Firma Classeq, pionier na rynku wynajmu sprzętu zmywającego, wychodzi naprzeciw rosnącym potrzebom przedsiębiorców i proponuje rozwiązanie wyjątkowe na skalę kraju, a może i Europy.
czytaj więcej
Rzeszów i Lublin na mapie Sushi Master Class - to ostatnia okazja by poznać innowację branży sushi
To ostatnie miasta na mapie Sushi Master Class! Zapraszamy wszystkich specjalistów z rzeszowskiej i lubelskiej branży gastronomicznej do wzięcia udziału w ostatnich spotkaniach z cyklu profesjonalnych szkoleń dla biznesu sushi. Podczas bezpłatnych warsztatów, Grafen Europe – dystrybutor najwyższej jakości sprzętu Suzumo – zaprezentuje nie tylko sztukę japońskiej kuchni, ale i nowe możliwości technologiczne dla jej rozwoju.
czytaj więcej
Thai Wok – jak uzyskać jednolity, wysoki poziom obsługi w sieci restauracji
Rozmawiamy dziś z Agnieszką Giermek-Ziółkowską, dyrektorem ds. personalnych sieci restauracji Thai Wok, która szczyci się wysoką jakością wykorzystywanych produktów, ale także doskonałymi standardami obsługi. Postanowiliśmy zapytać o narzędzia, dzięki którym sieć utrzymuje znakomitą jakość usług, świadczonych przez personel na rzecz klientów restauracji.
czytaj więcej
Nowość w świątecznym klimacie — bakalie w czekoladzie od Helcom Premium.
Słodka nowość od Helcom Premium. Bakalie w belgijskiej czekoladzie, czyli elegancka chrupiąca przekąska, którą chce się próbować nie tylko od święta!
czytaj więcej
Sos do kebaba - na co zwrócić uwagę podczas tworzenia
Kebab szturmem podbił podniebienia Polaków. Sprawdź jak przygotować do niego sos!
czytaj więcej
1...11121314151617...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top