Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Kisiel Owocowy kubek KIDS Delecta
Marka Delecta wzbogaciła ofertę jednoporcjowych kisieli instant o Owocowy kubek KIDS z nowej linii z Serca Natury. Przekąska stworzona z myślą o dzieciach to w 100% naturalne i spełniające warunki ustawy sklepikowej produkty. Jedyne tego rodzaju kisiele na rynku dostępne są w trzech owocowo-marchewkowych smakach.
czytaj więcej
Świat alkoholi, czyli jak nie dostać zawrotu głowy i nie wyjść na klasycznego “Janusza”
Jak mawiał klasyk “alkohol jest dla mądrych ludzi...”. I w tym stwierdzeniu kryje się tak naprawdę więcej niż można by na pierwszy rzut oka przypuszczać. O zgubnych skutkach nadmiernego spożycia alkoholu nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Pamiętać jednak należy, że zwyczaj picia napojów alkoholowych towarzyszy ludzkości od zarania dziejów i trudno sobie wyobrazić by sytuacja ta miałaby się zmienić. Tym bardziej, że poza zagrożeniami, świat alkoholi posiada również wiele pozytywnych aspektów. Wszystko tak naprawdę zależy od podejścia i umiejętności zachowania umiaru.
czytaj więcej
Pierwsza w Polsce „Noc Lodożerców” za nami
Co roku w całym kraju organizowane są przeróżne eventy skierowane do prawdziwych kulinarnych odkrywców. Były już więc niezliczone noce restauracji, a nawet noce fanów sushi. Teraz przyszedł czas na „Noc Lodożerców”. W środę 15 sierpnia w Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” odbyło się nocne kosztowanie lodowych przysmaków.
czytaj więcej
Nowość od marki BackMit – tarty słonecznik oraz pestki dyni
Wychodząc naprzeciw prozdrowotnemu stylowi odżywiania oraz oczekiwaniom klientów marka BackMit wprowadziła do swojej oferty nowość – tarty słonecznik oraz pestki dyni. Produkty te łączą w sobie uniwersalność wykorzystania, bogactwo substancji odżywczych, a także pyszny smak. Połączenie to sprawia, że z pewnością zagoszczą w naszych kuchniach na stałe.
czytaj więcej
Takich kabanosów jeszcze nie było. Innowacja ZM Kania – kabanosy w kubeczkach – wchodzą do sprzedaży
Mini kabanoski w trzech smakach – classic, bekonowym i paprykowym – pakowane w kubeczki – to nowość w segmencie mięsnych przekąsek od ZM Henryk Kania. To również kolejny produkt firmy, idealnie wpisujący się w ogólnoświatowy trend żywieniowy „take & go“. – Do tej pory nikt w Polsce nie zaoferował kabanosów w poręcznym, wygodnym kubeczku na taką skalę – mówi Dominika Rąba, wiceprezes ZM Henryk Kania S.A.
czytaj więcej
Makarun otwiera się na Śląsk. Kolejny punkt sieci otwarto właśnie w Galerii SFERA
Po spektakularnych sukcesach w innych rejonach Polski, sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad zdecydowała się na otwarcie pierwszej restauracji w Bielsku-Białej. Od 2 sierpnia klienci największego centrum handlowego Podbeskidzia - Galerii Sfera, mogą korzystać z smakowitej oferty punktu działającego pod tym charakterystycznym, biało-pomarańczowym szyldem. Jest to już 24 lokal marki w Polsce, 5. prowadzony w centrum handlowym.
czytaj więcej
Nowe otwarcie w Sixty Six – prezentacja odmienionej karty dań
Po 7 latach działalności na gastro-mapie Białegostoku restauracja Sixty Six zmieniła w ostatnim czasie właścicieli. We wtorek 25. lipca nastąpiło zaś oficjalne przypieczętowanie tej zmiany – tego bowiem dnia zaprezentowana została nowa karta dań, opracowana przez doświadczonego szefa kuchni Grzegorza Szmita. W degustacji wzięli udział blogerzy kulinarni i dziennikarze z regionu, których poproszono o wyrażenie swoich opinii.
czytaj więcej
8 nowoczesnych smartwatch'y dla odkrywców Bonano!
Na półmetku wakacji marka LodyBonano zaprasza wszystkich swoich fanów do udziału w kolejnej zabawie, w której do zgarnięcia są wyjątkowo cenne nagrody - łącznie aż osiem zegarków Smartwatch Samsung Gear Fit.
czytaj więcej
Anatol – kawa zbożowa nie tylko do picia
Smak kawy zbożowej wielu z nas kojarzy ze śniadaniami z czasów dzieciństwa. Jest świetną alternatywą dla małej czarnej, jak i źródłem mnóstwa cennych składników odżywczych, np. magnezu, witamin i błonnika. Choć doskonale smakuje podana z mlekiem, warto dać porwać się kulinarnej fantazji i stworzyć z niej coś wyjątkowego. Szczególnie polecamy Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi. Mimo że deser wygląda na pracochłonny, jego przygotowanie jest niezwykle proste i nie zajmuje wiele czasu.
czytaj więcej
Letnia nowość w ofercie Krynki
Przyjemnie gazowany. Mocno orzeźwiający. Prawdziwie naturalny. Taki jest napój Kiwi-Limetka – tegoroczna, letnia nowość w ofercie podlaskiej Krynki. Produkt na sklepowych półkach pojawił się w połowie lipca. A wraz z jego premierą zaprezentowana została nowa etykieta, która już niebawem przyozdobi wszystkie napoje producenta.
czytaj więcej
1...16171819202122...73

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top