Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Makarun na Palmie
Największa sieć spaghetterii w Polsce Makarun Spagehetti and Salad otwiera lokal w jednym z najbardziej prestiżowych miejsc na świecie - na słynnej Palmie w Dubaju. Będzie jedynym działającym na tamtejszym rynku polskim street foodem.
czytaj więcej
Przepis na aromatyczne śledzie ze śliwką, żurawiną i orzechami włoskimi, marynowane w oleju z lnianki
Prosty przepis na pyszne śledzie z oryginalnymi dodatkami może stać się prawdziwym hitem w karnawałowym menu. Taka przekąska będzie także doskonała nie tylko od święta ale zawsze, gdy przyjdzie ochota na pyszne śledzie. Oryginalne połączenie wyrazistych śledzi z suszonymi śliwkami i żurawiną tworzy wyjątkową komkpozycję smakową, przełamaną lekko chrupiącymi orzechami włoskimi i cebulką. Całość zanurzona w pełnym wartości oleju zimnotłoczonym z lnianki tworzy danie niezwykle smaczne, aromatyczne i zdrowe, które świetnie się prezentuje i z pewnością podbije podniebienie niejednego smakosza.
czytaj więcej
Mieszanki bakalii oraz ziaren od marki Kresto – zdrowa przekąska na karnawałowe szaleństwo
W trakcie karnawału trzeba zadbać o odpowiednią kreację i muzykę, ale także o przygotowanie smacznych i pożywnych potraw dla gości. W tym celu warto sięgnąć po Mieszankę studencką oraz mieszanki ziaren marki Kresto, które są dostępne aż w 5 różnych smakach. Produkty tego typu sprawdzą się nie tylko jako dodatek do sałatek czy deserów, ale przede wszystkim będą wspaniałą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy i słonych przekąsek.
czytaj więcej
Wszystkich pogodzą pierogi i sushi
Polska wigilia tradycją stoi. Widać w niej wprawdzie wpływy wielokulturowej II Rzeczypospolitej, teraz jednak w święta częściej gościmy Brytyjczyków, Niemców, Włochów niż Litwinów czy Żydów. Rodziny są znowu wymieszane narodowo, ale inaczej. Co postawić na stół, żeby smakowało wszystkim?
czytaj więcej
Makarun z dwoma nominacjami do Best Restaurant Awards
Dwa lokale sieci Makarun Spaghetti and Salad: w Białymstoku i Rzeszowie otrzymały nominację do tytułu Best Restaurant Awards 2018. O zwycięstwie zdecydują – jak zwykle – klienci. Niektórzy z nich zostaną za to nagrodzeni voucherami na posiłki.
czytaj więcej
Przekąska z przesłaniem dobra
Marka Be Now wprowadza na rynek oryginalną linię przekąsek – „Porcja Dobra”. Ma ona szansę stać się zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. Jej atuty to smak i etykieta, która jest naprawdę krótka - maksymalnie trzy, cztery składniki. Produkt adresowany jest do osób odżywiających się świadomie, dbających o zdrowie, a także pozytywnie nastawionych do świata.
czytaj więcej
Herbatniki ETi – nowość w salonikach
Do oferty sieci saloników Kolportera wprowadzono rynkową nowość – herbatniki znanej firmy ETi.
czytaj więcej
Lunch bufet sushi
Koku Sushi proponuje nowatorskie podejście do tematu „lunch na mieście”. W białostockim lokalu przy Rynku Kościuszki między godz. 12 a 16 na klientów czeka zastawiony bufet. Można się częstować do woli. Dokładki? Bez ograniczeń. Czas oczekiwania? Zero minut. Cena? 29 zł. Brzmi tak pięknie, że aż nieprawdopodobnie? Można to sprawdzić. To pierwsza taka oferta w Polsce.
czytaj więcej
Kasze marki Halina – sposób na poprawę samopoczucia i odporności w jesienne dni
Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy łatwo jest się przeziębić, a dodatkowo można złapać chandrę. Dlatego tak ważne jest, aby zwłaszcza wtedy włączyć do swojego menu produkty zawierające składniki odżywcze, które wzmacniają odporność organizmu oraz poprawiają nastrój. Przyrządzając jesienne posiłki warto zatem sięgnąć po kasze marki Halina.
czytaj więcej
Sposób na zimowe chłody - rozgrzewające dodatki w aromatycznych kompozycjach marki Czas na Herbatę
Okres jesienno-zimowy to prawdziwy sprawdzian dla każdego organizmu. Krótkie dni i niewielka ilość słońca wpływają negatywnie na nasz nastrój, a kapryśna pogoda i zmienne temperatury dodatkowo skutkować mogą infekcjami. Dobrym sposobem na walkę z chłodemi pierwszymi oznakami przeziębienia jest filiżanka gorącej, aromatycznej herbaty. Najlepiej wzbogaconej orientalnymi przyprawami i suszonymi owocami, które wzmocnią wyjątkowe właściwości złocistego naparu. O jakich dodatkach mowa? Jest ich wiele, jednak szczególnie cenne są goździki, imbir, płatki róży oraz żurawina.
czytaj więcej
123456789...757677

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top