Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Niezastąpiona w kuchni wegetariańskiej – soczewica zielona marki Halina
Przechodząc na dietę wegetariańską należy uświadomić sobie, że nie wystarczy jedynie zrezygnować z jedzenia mięsa na rzecz sałatek czy kanapek z żółtym serem. Podstawa to rozsądne skomponowanie codziennego menu, w którym nie zabraknie miejsca na najważniejsze substancje odżywcze - w tym budulca w postaci białka. Jego świetny, a jednocześnie niedrogi i smaczny zamiennik, stanowić może soczewica zielona marki Halina.
czytaj więcej
Bezglutenowa lekkość –eliminacja produktów zbożowych a odchudzanie?
Nowy rok zagościł już na dobre, a zatem nadeszła najlepsza pora na zweryfikowanie naszych postanowień, szczególnie tych dotyczących zdrowego trybu życia i zbilansowanego odżywiania. Jeśli wciąż szukamy złotego środka, który pozwoli nam cieszyć się dobrym samopoczuciem i zgrabną linią, warto rozważyć atuty, jakie niesie ze sobą dieta bezglutenowa. To właśnie eliminując produkty zbożowe z codziennych posiłków, możemy zwiększyć efektywność wykonywanych ćwiczeń oraz szybciej osiągnąć wymarzoną sylwetkę.
czytaj więcej
Nadmorskie inspiracje kulinarne – dieta z tuńczykiem marki Callipo
By o dowolnej porze roku cieszyć się wyśmienitym zdrowiem, warto na stałe włączyć do codziennego menu dania zawierające mięso ryb. Receptą na wartościowy oraz smakowity posiłek stanie się tuńczyk w kawałku w sosie własnym lub w oliwie z oliwek marki Callipo. Ten niskokaloryczny oraz przepyszny specjał dostarczy nam cennych składników odżywczych oraz poszerzy nasze kulinarne horyzonty, stając się niezastąpionym dodatkiem wielu apetycznych dań.
czytaj więcej
Zakłady Mięsne Henryk Kania - kim jesteśmy?
Historia Zakładów Mięsnych Henryk Kania tworzona jest z wielką pasją od ponad 25 lat. Jednak jej korzenie sięgają o wiele głębiej, bo XIX wieku, kiedy to w Pszczynie kwitło tradycyjne rzemiosło masarskie. W miejscu obecnej siedziby spółki, zakłady masarskie mieściły się bowiem od dawna.
czytaj więcej
Uroda kwitnąca zimą – jak zadbać o piękną skórę podczas mrozów?
Paradoksalnie, nasza cera narażona jest na nadmierne wysuszanie nie tylko podczas wysokich temperatur i przy dużej ekspozycji na promienie słoneczne. Równie groźne dla jej wewnętrznej równowagi są dotkliwe mrozy, które spowodować mogą niedobór życiodajnej wody. O tym, w jaki sposób uchronić naszą cerę przez szkodliwym działaniem zimna, opowiada kosmetolog Anna Zatorowska.
czytaj więcej
Wstążki w wersji premium – włoski makaron Pappardelle marki DeCecco
Nazwa włoskiego makaronu pappardelle wywodzi się od słowa pappare, które znaczy pałaszować. Wyraźnie wskazuje ona na to, jak dużym uwielbieniem specjał ten cieszy się pośród mieszkańców słonecznej Italii. Dzięki marce DeCecco wyśmienity smak makaronu Pappardelle możemy poznawać również w zaciszu własnego domu. Szerokie wstążki, stworzone w zgodzie z tradycyjną włoską recepturą, poskromią nawet największy apetyt oraz wypełnią nasze menu głębią śródziemnomorskich aromatów.
czytaj więcej
Śmietankowy Nowy Rok z serkami twarogowymi Cremetta marki LACTIMA
Liczna oferta mlecznych produktów marki Lactima, poszerzyła się właśnie o nowość - śmietankowy serek twarogowy Cremetta, dostępny w dwóch formach podania, kubeczku oraz kostce. Serki Cremetta to nie tylko najwyższa jakość białka, ale także pyszny i delikatny smak, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni.
czytaj więcej
Z cyklu: herbata ciekawa świata smak spod znakomu smoka - herbata biała "snow dragon" marki Czas na herbatę
Chiny to kraina, w której nic nie jest jednoznaczne, mistyczna, tajemnicza i pełna ukrytych znaków. Bogata kultura, tego azjatyckiego państwa, nieodłącznie kojarzona jest ze smokiem. Chińczycy traktują go bowiem jako wcielenie dobroci oraz łagodności. Marka Czas na Herbatę, zainspirowana cechami tej mitycznej istoty, wprowadziła do swojej oferty herbatę „Snow Dragon”, która w smaku niczym smok jest delikatna, a do tego zbawiennie wpływa na nasz organizm.
czytaj więcej
Smaczna dieta bezglutenowa
Szacuje się, że w Polsce jest ok. 380 000 osób chorujących na celiakię - chorobę układu pokarmowego, charakteryzującą się nietolerancją glutenu. Jednocześnie spora część populacji cierpi na alergię na gluten. Jeszcze inni wykluczają go z diety zmotywowani ogólnie panującymi trendami oraz chęcią życia w zdrowym stylu. Jednak w jaki sposób skomponować menu odpowiednie dla wszystkich wymienionych wyżej grup?
czytaj więcej
1...42434445464748...63

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top