Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Szybkie i pyszne przekąski na Halloween z Appetitą!
Popularne w Stanach Zjednoczonych święto Halloween, coraz częściej i chętniej obchodzone jest w naszym kraju. Traktowane z przymrużeniem oka jest doskonałą okazją do spotkań w gronie przyjaciół. Oczywiście takie przyjęcia nie mogą się obejść bez pysznych przekąsek, którym smaku i aromatu dodadzą przyprawy Appetita.
czytaj więcej
Wytwórnia Lodów Polskich rozwija skrzydła. Sukces na franczyzowych targach
XV Targi Franczyzy w Warszawie przeszły właśnie do historii. Wydarzenie, będące przede wszystkim okazją do rozmów, szkoleń i spotkań biznesowych zaowocowało zawarciem nowych, licznych kontraktów. Województwo podlaskie podczas tej imprezy, będącej najważniejszym branżowym wydarzeniem nie tylko w Polsce, ale też w środkowej Europie, reprezentowała między innymi Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy”.
czytaj więcej
Nowość - Jeżyki White Coconut
Zapewniająca „chwile najeżone doznaniami” marka GOPLANA Jeżyki poszerza ofertę. Jeżyki White Coconut z kawałkami kokosa i białą czekoladą to limitowana edycja w portfolio brandu. Ciasteczka dostępne są na sklepowych półkach.
czytaj więcej
Strrrasznie dobre halloweenowe babeczki z duszkami
Wieczór z duchami? Dlaczego nie! Każdy dzień jest dobrą okazją do świetnej zabawy z przymrużeniem oka. Jeśli jeszcze nie zdecydowałaś czy świętować Halloween czy nie, może nasz przepis na strrrasznie dobre babeczki dyniowe Cię przekona? Bądź gotowa, gdy wieczorem 31 października do Twoich drzwi zastuka gromada dzieci w upiornych kostiumach, by głośnym okrzykiem „cukierek albo psikus!” domagać się słodyczy. Babeczki z duszkami z pewnością wywołają uśmiech nie tylko na małych buziach.
czytaj więcej
Internetowa porównywarka cateringów dietetycznych Cateromarket.pl w nowej odsłonie
Do niedawna catering dietetyczny był dla wielu osób czymś zupełnie nieznanym. Z kolei dziś to szalenie popularna forma zdrowego odżywania, a firm oferujących jedzenie w pudełkach na polskim rynku przybywa z dnia na dzień. Konsumenci stają więc przed trudnym wyborem i niejednokrotnie gubią się w gąszczu ofert, nie wiedząc jak wybrać najlepszą. Tu z pomocą przychodzi Cateromarket.pl - pierwsza w Polsce wyszukiwarka i porównywarka cateringów dietetycznych. Co ciekawe serwis w ostatnim czasie przeszedł metamorfozę, stając się jeszcze bardziej użytecznym narzędziem.
czytaj więcej
Siesta poleca: Rozgrzewająca zupa dyniowa
Nic tak nie kojarzy się z jesienią, jak pomarańczowa, dorodna, pachnąca dynia. To uniwersalne warzywo doskonale komponuje się z wykwintnymi daniami, a także słodkimi wypiekami. Nawet początkujący adept sztuki kulinarnej będzie potrafił wyczarować z niej coś pysznego.
czytaj więcej
„Lodziarnia od zaraz” – nowy koncept LodówBonano na Targach Franczyzy w Warszawie
Trzy dni spotkań i biznesowych rozmów, oferta 200 konceptów franczyzowych i tysiące potencjalnych przedsiębiorców, którzy chcą otworzyć własny biznes oparty na franczyzie. Tak w skrócie zapowiadają się XV Targi Franczyzy. W wydarzeniu nie zabraknie największej w Europie sieci lodziarni franczyzowych - marki LodyBonano.
czytaj więcej
Babeczki dyniowe z Serca Natury Delecta - na jesień i nie tylko
Dyniowy deser to absolutny jesienny must have, a wręcz must bake. Od teraz można się nim delektować przez cały rok. Wyśmienite w smaku i niezwykle proste w przygotowaniu Babeczki dyniowe z Serca Natury oferuje marka Delecta.
czytaj więcej
LodyBonano smakują nawet wtedy, kiedy pada deszcz. Tak było minionego lata
Choć lato w tym roku nikogo nie rozpieszczało, to przedstawiciele franczyzowych lodziarni zrzeszonych pod szyldem LodyBonano nie mają powodów by narzekać. Po minionym sezonie sieć może się pochwalić aż 59 nowymi punktami, a sztandarowy produkt marki, jakim są lodowe świderki zyskał rzeszę kolejnych fanów.
czytaj więcej
Powrót do przeszłości, to tylko „Kwestia Czasu”, czyli nowa restauracja w Białymstoku
Czy możliwym jest połączenie tradycyjnej, podlaskiej kuchni odnoszącej się do smaków z czasów międzywojennych z szeroko pojętą sztuką – malarstwem, rzeźbą, fotografią? Jak najbardziej. Już wkrótce na kulinarnej mapie Białegostoku pojawi się nowa restauracja o wymownej nazwie „Kwestia Czasu”.
czytaj więcej
1...42434445464748...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top