Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Lekkie potrawy na świąteczny stół - pomysły na wielkanocne menu z produktami marki Halina
Tradycyjne święta wielkanocne kojarzą nam się z suto zastawionym stołem. Niestety potrawy na nim goszczące są zazwyczaj wysokokaloryczne i ciężkostrawne, co niekoniecznie wpływa pozytywnie na nasze zdrowie oraz samopoczucie. By temu zapobiec wystarczy sięgnąć po produkty marki Halina, które nie tylko skutecznie „odchudzą” nasze menu, ale i nadadzą mu wyjątkowy smak.
czytaj więcej
Nowe opakowania ten sam wyjątkowy smak - sery topione do smarowania w kubeczkach marki Lactima
Opakowanie to wizytówka produktu oraz jego nieodłączny element wizerunkowy. Udany rebranding powinien podkreślać cechy danej marki oraz być spójny z jej komunikacją. Nowa szata graficzna serów topionych marki Lactima to przykład wykorzystania najnowszych trendów – wprowadzone zmiany podkreślają lekkość i naturalność, czyli najważniejsze cechy flagowych produktów marki Lactima.
czytaj więcej
Karmelowa kruchość w czekoladzie – batonik Daim
Smakowanie słodkości samo w sobie stanowi nie lada przyjemność, niemniej doświadczymy jej jeszcze więcej, gdy wybierzemy łakoć, który wzbogacono czymś zaskakująco pysznym. Daim to spowity aksamitną, mleczną czekoladą przysmak, który kryje w sobie chrupiącą niespodziankę. Ten kultowy duet kruchego karmelu i aksamitnej czekolady od pokoleń podbija serca miłośników nietuzinkowych smakołyków.
czytaj więcej
Subway serwuje Caffe, Prego!
Według starej legendy kawę odkryły… kozy, które po zjedzeniu owoców kawowca stały się wyjątkowo energiczne. To właśnie dzięki nim możemy rozkoszować się ulubioną „małą czarną” serwowaną w eleganckiej filiżance lub po prostu w kubku. Nasi rodacy szczególnie powinni być kozom wdzięczni, gdyż aż 90% dorosłych Polaków pije kawę i sięga po nią każdego poranka. Nie da się ukryć – jesteśmy „kawoszami”. Dlatego w restauracjach SUBWAY® do 20 marca trwa wyjątkowa promocja Caffe prego, w ramach której klienci mogą skosztować pysznej kawy.
czytaj więcej
Owocowe, pyszne, zdrowe – kulinarne podboje z sokami cytrusowymi Limmi
Kluczem do uzyskania unikatowego smaku potraw jest harmonijne połączenie kontrastujących ze sobą nut – kwaśnej ze słodką. O odpowiednio intensywny aromat zarówno prostych, jak i bardziej wykwintnych dań zadbają naturalne soki z cytrusów marki Limmi, które łączą w sobie cytrynowo-limonkowe orzeźwienie, czysty i wyrazisty smak świeżych owoców oraz moc witamin.
czytaj więcej
Walentynki: przez żołądek do serca
Walentynki, czyli wielkie święto wszystkich zakochanych, już w najbliższą niedzielę. Większość par nie wyobraża sobie tego dnia bez romantycznej kolacji w blasku świec, z butelką wina i nastrojową muzyką. W menu królują wtedy na ogół dania powszechnie uznawane za afrodyzjaki. Co ciekawe, kilka tego typu potraw z łatwością można przygotować samodzielnie.
czytaj więcej
Keks, mazurek i pascha, czyli wielkanocne przysmaki z KRESTO i BackMit
Jeszcze przed chwilą nasze domy pachniały bożonarodzeniowymi pierniczkami i zupą grzybową, a tymczasem powoli zastanawiamy się już nad przysmakami, które umilą nam czas Wielkiej Nocy. Z całą pewnością na naszych stołach nie powinno zabraknąć tradycyjnych deserów, bez których ciężko wyobrazić sobie świąteczne pałaszowanie. Dodając do naszych wypieków produkty marki KRESTO i BackMit mile zaskoczymy naszych najbliższych wyjątkowo pysznymi smakami.
czytaj więcej
W odcieniu intensywnej czerwieni – Pesto Rosso marki Grand Italia
Receptura oryginalnego włoskiego pesto bazuje na zestawieniu świeżej bazylii z oliwą z oliwek, parmezanem oraz nadającymi kremowej konsystencji orzeszkami piniowymi. Niemniej inspiracją dla Pesto Rosso marki Grand’Italia stało się tradycyjne pesto alla siciliana, którego sekret tkwi w kawałeczkach suszonych w słońcu aromatycznych pomidorów. Specjał ten sprawi, że szybko przygotujemy szereg wyjątkowo apetycznych, a zarazem prostych potraw, które swym smakiem przeniosą nas na słoneczną plażę u wybrzeży Morza Śródziemnego.
czytaj więcej
Płatki zbożowe na pyszny i pożywny początek dnia - infografika
Płatki owsiane, jęczmienne i ryżowe są źródłem cennych substancji odżywczych.
czytaj więcej
Międzynarodowy Dzień Pizzy już jutro!
Pizzę lubi niemal każdy. Chętnie sięgają po nią zarówno młodsi, jak i starsi, niezależnie od miejsca zamieszkania czy kulinarnych preferencji. Łącznie każdego dnia na całym świecie spożywanych jest ok. 15 mln pizz. Nic więc dziwnego, że danie to doczekało się nawet swojego święta. Międzynarodowy Dzień Pizzy, bo o nim mowa, tradycyjnie obchodzimy 9 lutego.
czytaj więcej
1...50515253545556...73

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top