Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Lodobusy Bonano: tegoroczne nowości
Wprowadzone przez firmę Bonano w zeszłym roku Lodobusy, czyli przyczepki umożliwiające sprzedaż lodów wszędzie tam, gdzie z różnych względów nie da się otworzyć tradycyjnego lokalu, spotkały się z bardzo ciepłym przyjęciem zarówno ze strony franczyzobiorców, jak i samych klientów. Nic więc dziwnego, że w tym sezonie sieć planuje otwarcie kolejnych tego typu mobilnych lodziarni.
czytaj więcej
Majówka w Lubuskim Centrum Winiarstwa
Długi weekend majowy to przedsmak wakacji i jeden z najbardziej wyczekiwanych okresów w roku. Wypada go zatem dobrze spożytkować. KUKBUK zaczyna „majówkę” już w sobotę, 30 kwietnia. Razem z Lubuskim Centrum Winiarstwa serdecznie zapraszamy miłośników regionalnych smaków do wspólnej, czterodniowej zabawy!
czytaj więcej
NOWOŚĆ prosto z serca… Marchewkowe ciasto Delecta
Delecta rozbudowuje ofertę w kategorii mieszanek ciast, wprowadzając na rynek nowe aromatyczne ciasto marchewkowe do samodzielnego wypieku. Produkt doskonale wpisuje się w trend żywności opartej na naturalnych składnikach i opracowanych z dbałością o najwyższą jakość.
czytaj więcej
Naturalne mleko – co się w nim kryje?
Mleko to bez wątpienia jeden z podstawowych produktów spożywczych. Znaleźć je można w lodówkach większości Polaków, stanowi też ono bazę wielu różnych dań. W ostatnim czasie coraz chętniej sięgamy przy tym po mleko niepasteryzowane, czyli całkowicie naturalne. Warto zatem wiedzieć, co się w nim kryje.
czytaj więcej
„Produkt Roku. Wybór Konsumentów – Innowacja 2016” - produkty firmy Gzella triumfują!
Wyrazy uznania płynące ze strony przedstawicieli branży to niewątpliwie powód do zadowolenia. Jednak laury przyznawane przez liczne grono zadowolonych konsumentów wyrażają szczególne zaufanie do marki będąc potwierdzeniem jakości oferowanych produktów. Tym bardziej cieszy wyróżnienie wyrobów firmy Gzella w prestiżowym konkursie „Produkt Roku. Wybór Konsumentów – Innowacja 2016”.
czytaj więcej
Nowość w ofercie Hard – Ice: maszyna nablatowa do lodów włoskich i jogurtów
Na progu nowego sezonu lodowego polski producent maszyn do lodów – Hard – Ice z Białegostoku wprowadził do oferty kolejny produkt. Mowa o kompaktowej, wygodnej maszynie nablatowej do wytwarzania lodów włoskich i jogurtów mrożonych.
czytaj więcej
Niedoceniana kasza gryczana
Wraz z nadejściem mody na zdrowy styl życia zmianie ulegają też nasze nawyki żywieniowe. Coraz częściej sięgamy więc po nieco bardziej wyszukane produkty – jak chociażby kasza typu kamut czy komosa ryżowa. Zdaniem dietetyków, w zdrowym żywieniu równie skuteczna może jednak być... znana nam od lat, w 100% polska kasza gryczana. A wszystko za sprawą jej wyjątkowych właściwości.
czytaj więcej
Zakłady Mięsne Henryk Kania znów zwiększyły sprzedaż wędlin
Produkty Zakładów Mięsnych Henryk Kania zarówno pod marką Henryk Kania, jak i Henryk Kania Maestro, zwiększyły swoje udziały w rynku w 2015 roku względem roku 2014 – wynika z badań instytutu GfK Polonia. Firma największe wzrosty notuje w sprzedaży kabanosów, szynek oraz kiełbas tradycyjnych.
czytaj więcej
Lody Bonano przygotowują się do sezonu
Największa franczyzowa sieć lodziarni w kraju – Lody Bonano – intensywnie przygotowuje się do kolejnego sezonu lodowego. Wciąż podpisywane są kolejne umowy z nowymi franczyzobiorcami. Ale prace dotyczą również przygotowania kampanii reklamowej marki. Jej ważnym elementem będzie m.in. nowy spot telewizyjny, który wraz z początkiem sezonu trafi do ogólnopolskich stacji telewizyjnych.
czytaj więcej
Tradycyjny smak śniadania Wielkanocnego
Wielkanoc, to w każdym polskim domu nie tylko przeżycie duchowe, ale i wydarzenie kulinarne. Co roku staramy się, aby nasze świętowanie było wyjątkowe i smakiem dorównywało przeżyciom kulinarnym pamiętanym z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że z coraz większą pieczołowitością przywiązujemy wagę do wyboru mięs serwowanych podczas świątecznych posiłków. Aromatyczne wędliny od lokalnego producenta i jaja od szczęśliwych kur zamienione w pisanki – takich uczt sobie życzmy.
czytaj więcej
1...57585960616263...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top