Wojsko, Militaria

Bursztynowa Komnata - nowe odwierty jeszcze w lipcu!
Już 12 lipca na terenie bunkrów w Mamerkach wykonane zostaną kolejne odwierty. Ich celem jest odnalezienie ukrytego pomieszczenia, w którym znajdować się mogą elementy Bursztynowej Komnaty lub inne cenne przedmioty ukryte przez nazistów w czasie II wojny światowej.
2016-05-25, 11:12
Veturo.pl
Czołgi i haubice wjadą do Wrocławia!
Do 4 czerwca do Wrocławia przyjedzie z różnych stron Polski ciężki sprzęt pancerny, haubice i transportery. Pojawią się też strzelcy z GRH Gloria Victis i GRH Arma uzbrojeni w broń czarnoprochową oraz ponad stu innych rekonstruktorów. REKON 2016, czyli V Prezentacja Grup Rekonstrukcji Historycznej i Pojazdów Militarnych po raz kolejny zapowiada się na imprezę pełną atrakcji.
Bursztynowa Komnata. Jest decyzja konserwatora zabytków!
Konserwator zabytków wydał opinię, która daje zielone światło poszukiwaniom Bursztynowej Komnaty na terenie bunkrów w Mamerkach. Wprowadzenie kamery do odnalezionego niedawno pomieszczenia powinno rozstrzygnąć, jakie skarby ono skrywa.