Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


8 nowoczesnych smartwatch'y dla odkrywców Bonano!
Na półmetku wakacji marka LodyBonano zaprasza wszystkich swoich fanów do udziału w kolejnej zabawie, w której do zgarnięcia są wyjątkowo cenne nagrody - łącznie aż osiem zegarków Smartwatch Samsung Gear Fit.
czytaj więcej
Anatol – kawa zbożowa nie tylko do picia
Smak kawy zbożowej wielu z nas kojarzy ze śniadaniami z czasów dzieciństwa. Jest świetną alternatywą dla małej czarnej, jak i źródłem mnóstwa cennych składników odżywczych, np. magnezu, witamin i błonnika. Choć doskonale smakuje podana z mlekiem, warto dać porwać się kulinarnej fantazji i stworzyć z niej coś wyjątkowego. Szczególnie polecamy Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi. Mimo że deser wygląda na pracochłonny, jego przygotowanie jest niezwykle proste i nie zajmuje wiele czasu.
czytaj więcej
Letnia nowość w ofercie Krynki
Przyjemnie gazowany. Mocno orzeźwiający. Prawdziwie naturalny. Taki jest napój Kiwi-Limetka – tegoroczna, letnia nowość w ofercie podlaskiej Krynki. Produkt na sklepowych półkach pojawił się w połowie lipca. A wraz z jego premierą zaprezentowana została nowa etykieta, która już niebawem przyozdobi wszystkie napoje producenta.
czytaj więcej
Bezglutenowy Smalec z cebulką i mięsem od SmakMAK
Czasami mniej znaczy więcej. Wiedzą o tym wszyscy prawdziwi smakosze. Czy jest coś lepszego od kiszonego ogórka i pajdy świeżego chleba z pysznym smalcem? Firma SmakMAK posiada w swojej ofercie bogaty wybór różnych wariantów tego przysmaku, w tym jeden z bardziej lubianych – smalec z cebulką i mięsem.
czytaj więcej
„Sylwetka” marki Czas na Herbatę - kompozycja ziół idealna na lato
W poszukiwaniu sposobów na idealną figurę często zapominamy o tym, że najlepsze rozwiązania odnajdziemy w naturze. Wszystkim, którzy pragną cieszyć się wymarzoną wagą w trakcie lata, marka Czas na Herbatę poleca kompozycję ziołową „Sylwetka” - pełną właściwości odchudzających.
czytaj więcej
QUBUS HOTEL OTWIERA SEZON NA GRILLA!
Od połowy czerwca w sieci Qubus Hotel wprowadzone zostało nowe menu barbecue, które jest połączeniem wysokiej jakości soczystych mięs oraz aromatycznych, grillowanych warzyw. Potrawy dostępne są w czterech restauracjach w: Krakowie, Łodzi, Głogowie i Gdańsku.
czytaj więcej
Makarun zawitał do Poznania
W sobotę 10 czerwca przy ulicy Półwiejskiej 23 w Poznaniu otwarty został pierwszy
w tym mieście lokal, w którym serwowane będą włoskie makarony z sosami w formie „take away” należący do ogólnopolskiej sieci Makarun.
czytaj więcej
Przepis na… orzeźwiający podwieczorek
Lekkie słodkości są idealnym pomysłem na letni podwieczorek. Świetnie sprawdzi się szybki i prosty w wykonaniu deser z owocami w roli głównej. Klasyczna Retro galaretka z owocami i bitą śmietaną oczaruje domowników i gości. Orzeźwiająca propozycja zachwyca zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Przygotuj ją dla siebie i bliskich… ot tak… prosto z serca.
czytaj więcej
O zachowaniu przy stole i nie tylko - porady kulinarne na każdą okazję
Regularne przygotowywanie posiłków to codzienna rzeczywistość większości osób. Dotyczy to w szczególności śniadań, ale i pozostałych posiłków, o ile oczywiście nie są one zastępowane częstymi wizytami w restauracjach. Każdy spożywany posiłek musi spełniać zazwyczaj dwa warunki. Ważne jest oczywiście aby był smaczny i pozwolił zaspokoić głód. Druga sprawa to czas. Niezależnie od tego, czy jedzenie jest przygotowane osobiście, czy też zamawiane w punkcie gastronomicznym, musi się ono znaleźć na talerzu po jak najkrótszy okresie czasu. Stąd właśnie niesłabnąca popularność wszelkiego rodzaju fast foodów. Czasem jednak zachodzi konieczność przygotowania czegoś specjalnego, dedykowanego wyjątkowej okazji. W takim przypadku warto mieć w zanadrzu kilka trików i sztuczek, okraszonych odrobiną kulinarnej wiedzy.
czytaj więcej
Dietetyk radzi! Jakie produkty mięsne wybierać na diecie eliminującej gluten i laktozę?
Osoby eliminujące ze swojej diety gluten lub laktozę popełniają najczęściej jeden z dwóch błędów: albo całkowicie unikają spożywania wędlin, parówek czy kiełbas, albo przeciwnie – kupują je, nie mając pełnej świadomości, że te mogą zawierać nieprzychylne ich zdrowiu substancje. O tym, że istnieje złoty środek i wybierając właściwie można, a wręcz powinno się jeść produkty mięsne, nawet mając nietolerancję pokarmową, przekonuje dietetyk, Agnieszka Kopacz.
czytaj więcej
123456789...535455

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 45 1240 1170 1111 0010 5429 3648

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top