Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Krzesła i fotele do restauracji - na co zwrócić uwagę podczas ich wyboru?
Klienci, przekraczając próg naszej restauracji, zwracają uwagę przede wszystkim na wygląd wnętrza. Nie mogą jeszcze ocenić nas poprzez jakość i smak naszych dań, dlatego kierują się tzw. "pierwszym wrażeniem". Jak wybrać krzesła i fotele do restauracji aby prezentowały się estetycznie, ale przede wszystkim - były praktyczne?
czytaj więcej
Kawa jura cafe creme blend - czy jest wyjątkowa?
Czy kawa jura cafe creme blend jest produktem wyjątkowym? Piszemy o tym w naszym artykule, serdecznie zapraszamy do lektury!
czytaj więcej
Z vloga do telewizji. „Ooo Ciastko” w telewizji TVT
Ciasta, ciasteczka, torty, torciki… pochodząca z Rudy Ślaskiej vlogerka Ela Hurek poprowadzi od 2 marca swój własny program w telewizji TVT.
czytaj więcej
W tegorocznych paczkach zamiast czekolady suszone owoce
Wysiłki wielu dietetyków i promotorów zdrowego ożywania zaczynają przynosić skutek. Coraz więcej przedszkoli i szkół rezygnuje z czekoladowego Mikołaja na rzecz zdrowszych, owocowych słodyczy. Jest to ogólnopolski świąteczny trend. I co ważne – także oddolny.
czytaj więcej
Idealna mąka na świąteczne pierogi
Stół wigilijny bez tradycyjnych, polskich pierogów z kapustą i grzybami? Nie, to nie może się udać. Jednak wiele gospodyń wybiera drogę na skróty, kupując gotowe uszka, bo wyrabianie ciasta wydaje się trudne i pracochłonne. Sekret wyjątkowego smaku tkwi w cieście. A jego jakość zależy od mąki. Sukces wigilijnej potrawy zapewni Mąka Tortowa typ 450 z charakterystycznym tortem ze świeczką, która od kilkudziesięciu lat znajduje się w ofercie Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A. w Białymstoku.
czytaj więcej
Ekorewolucja w natarciu – czy polska branża gastronomiczna jest na nią gotowa?
Polska branża gastronomiczna staje się coraz bardziej eko. Plastikowe opakowania powoli ustępują miejsca bardziej przyjaznym dla środowiska rozwiązaniom. Rewolucja jest nieunikniona, jednak na powszechne zmiany przyjdzie nam trochę poczekać.
czytaj więcej
Wężyk ciśnieniowy do ekspresu JURA - dlaczego jest istotny?
Dlaczego niektóre elementy ekspresu jak wężyk ciśnieniowy do ekspresu JURA należy wymieniać od czasu do czasu? Przeczytaj o tym w artykule ponieżej.
czytaj więcej
Ooo Ciastko! Słodka pasja, która stała się sposobem na życie
– Miłość do pieczenia mam w genach. Moja babcia dużo piekła, mama również. Zapach świeżego ciasta towarzyszył mi w domu od dziecka. – wspomina Ela Hurek. Rudzianka specjalizuje się w przygotowywaniu urodzinowych tortów artystycznych, ale ma także niebanalne pomysły na wypieki. Z powodzeniem rozwija własną markę „Ooo Ciastko”. Pod tą nazwą znajdziemy vlog, na którym dzieli się swoimi pomysłami i przepisami.
czytaj więcej
Stalowe patelnie - dlaczego warto je wybrać?
W naszym artykule podpowiadamy dlaczego warto wybrać stalowe patelnie do wyposażenia swojej kuchni. Jeśli taka tematyka Cie interesuje, zachęcamy do lektury artykułu.
czytaj więcej
Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy” świętowała 11 listopada!
Lodziarze 11 listopada zaprosili do wspólnego obchodzenia Święta Niepodległości. Specjalnie z myślą o klientach przygotowali promocję na swój wyjątkowy deser – Bąbel Wafla, który tego dnia przybrał patriotyczne barwy.
czytaj więcej
123456789...838485

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top