Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Tasaki do mięsa i nie tylko
Czy wiesz, że tasaki do mięsa to ważne wyposażenie profesjonalnej kuchni? Sprawdź dlaczego w naszym artykule!
czytaj więcej
Lody pełne zdrowych dodatków – czy to możliwe?
Boom na zdrową żywność nie ominął branży lodowej. Najpierw na rynku pojawiły się rzemieślnicze lody, wytwarzane z prawdziwego mleka bez sztucznych konserwantów. W tym sezonie lodziarze z Wytwórni Lodów Polskich poszli o krok dalej i przedstawili klientom desery z dodatkiem rokitnika, czarnuszki, sezamu czy rozmarynu – roślin znanych ze swoich zdrowotnych właściwości. W ich ofercie znalazło się także coś dla wegan.
czytaj więcej
Grzyby dobre na wszystko
Zazwyczaj jadamy je okazjonalnie, od wielkiego dzwonu. Unikamy ich ze strachu przed groźnymi zatruciami i z góry zakładamy, że są ciężkostrawne. Dodajemy je do potraw głównie ze względu na walory zapachowe i smakowe. Jednak mało kto wie, że grzyby mają wiele cennych właściwości.
czytaj więcej
Hiszpańskie oliwki Beach Flower - smak słonecznego lata przez cały rok
Klasyczna sałatka grecka, francuska tapenada czy włoskie antipasti to dania, które trudno wyobrazić sobie bez jednego, ważnego składnika: oliwek. To właśnie one nadają potrawom charakteru i nawet w pochmurny dzień przywodzą na myśl słoneczne południe Europy. Zamiast zatem pogrążać się w tęsknocie za latem, lepiej sięgnąć po hiszpańskie oliwki marki Beach Flower i we własnym domu stworzyć klimat rodem ze śródziemnomorskich wakacji.
czytaj więcej
Adam Borowicz rusza z nowym projektem "Borowicz inaczej"
Popularny śląski vloger kulinarny i gospodarz telewizyjnego programu „To je Borowicz. Podróże ze smakiem” startuje z nowym projektem, tym razem internetowym. 27 września, na kanale You Tube pojawi się pierwszy odcinek programu „Borowicz inaczej”.
czytaj więcej
Tajski koniec lata z aplikacją mobilną Resto.
W lipcowe i sierpniowe piątki aplikacja mobilna Resto zabierała mieszkańców Śląska i Zagłębia w kulinarne rejsy. W pięknych okoliczności przyrody Kanału Gliwickiego na pokładzie statku Foxtrot, uczestnicy mogli spróbować kuchni w wydaniu 7 unikatowych śląskich konceptów gastronomicznych. Ostatni rejs, zamykający cały cykl, będzie miał wyrazisty dalekowschodni smak.
czytaj więcej
Sushi chrupie, strzela i się rozpływa - nowe trendy
Sushi jest tradycyjnym daniem kuchni japońskiej, które na dobre zadomowiło się w innych krajach na całym świecie. Jak każde kulinarne „zapożyczenie” zmienia się na skutek lokalnych upodobań i ulega przelotnym modom. Jakie są więc najnowsze trendy w sushi i co smakuje Polakom?
czytaj więcej
Akcja "Catering dla seniora. Podziel się pudełkiem" z patronatem Instytutu Edukacji Żywieniowej
Instytut Edukacji Żywieniowej objął Patronatem Honorowym akcję Catering dla seniora. Podziel się pudełkiem. To pierwsza inicjatywa charytatywna polskiej branży diet pudełkowych. Jej koordynatorem jest serwis Cateromarket.pl.
czytaj więcej
Miski z tworzywa sztucznego - czy są potrzebne?
W naszym artykule zastanawiamy się czy miski z tworzywa sztucznego to absolutnie niezbędne przedmioty w kuchni zarówno domowej jak i gastronomicznej.
czytaj więcej
Lody o smaku jarzębiny?
Chałka z Nutellą, ser koryciński z brzoskwinią i czarnuszką czy rokitnik z jarzębiną – to tylko część propozycji, które w tym sezonie zadebiutowały w menu „u Lodziarzy”. Podlaska sieć produkująca rzemieślnicze lody słynie z nowatorskiego podejścia do tworzenia nietypowych połączeń smakowych.
czytaj więcej
123456789...828384

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top