Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Wielkanocne pieczenie łączy pokolenia
Zdaniem niemal wszystkich Polaków (88%) pieczenie łączy pokolenia*. Szczególnie widoczne i doświadczalne jest to w okresie Wielkanocy.
czytaj więcej
Witmar zmienia wizerunek. Będzie marką dla młodych
– Przeprowadziliśmy badania i jasno sprecyzowaliśmy profil naszych konsumentów. To osoby w wieku od 15 do 25 lat. Produkt więc musi być, jak oni, nowoczesny i związany z aktywnym stylem życia – tłumaczy całkowite odświeżenie wizerunku soków Witmar Maciej Jóźwicki, prezes firmy Marwit, do której należy ta marka.
czytaj więcej
Nowy, zielony sok Marwit. To odpowiedź na oczekiwania rynku
Świeży sok z jabłek i ogórka z imbirem Marwit pojawi się w blisko 3 tysiącach sklepów w całej Polsce 10 kwietnia. Będzie dostępny przez trzy miesiące.
czytaj więcej
Świętuj Dzień Marchewki razem z Delectą
Każde święto - nawet to nietypowe - jest doskonałą okazją do przygotowania wyjątkowego wypieku. W Dniu Czekolady (12 kwietnia) warto sięgnąć po sprawdzony przepis na brownie, na Światowy Dzień Jabłka (28 września) można stworzyć szarlotkę pachnącą cynamonem. A co zrobić na… Dzień Marchewki, który obchodzony jest 5 kwietnia? Z pomocą przychodzi marka Delecta.
czytaj więcej
Hard – Ice pochwali się swoją ofertą podczas EuroGastro w Warszawie
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to najważniejsze i największe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży HoReCa. Trzydniowa wystawa rozpocznie się 5 kwietnia. Podczas wydarzenia, które odbędzie się w Stolicy, swoją ofertę przedstawi Hard – Ice, polski producent maszyn do lodów.
czytaj więcej
North Coast i Akademia Kulinarna Whirlpool rozpoczynają współpracę!
North Coast, dystrybutor włoskich produktów spożywczych, rozpoczął stałą współpracę z Akademią Kulinarną Whirlpool, w ramach której organizowane będą wyjątkowe warsztaty kulinarne dla pracowników firmy i jej kluczowych klientów. Zajęcia prowadzone będą przez profesjonalnych kucharzy, specjalizujących się w kuchni włoskiej, przy wykorzystaniu prawdziwych włoskich produktów.
czytaj więcej
Węgier pije więcej alkoholu od Polaka?
Według raportu WHO w ciągu roku Węgier wypija przeciętnie 13,3 litra czystego alkoholu, czyli ponad 67 półlitrowych butelek wódki. To więcej niż jedna butelka wódki tygodniowo. Na tym polu Węgrzy pobili Polaków, którzy mają na koncie średnio 53 półlitrowe butelki wódki, czyli łącznie około 10,5 litra czystego alkoholu.
czytaj więcej
Tanie jedzenie to drogie jedzenie
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – słowa te przypisywane są ojcu współczesnej medycyny. I choć od czasów Hipokratesa zmieniło się niemal wszystko, intensywny rozwój i dynamiczny postęp niekoniecznie muszą iść w parze ze zdrowiem człowieka. Dziś często jemy szybko i byle jak, czego efektem jest rozwój różnych chorób. Może czas zatem przestać po prostu jeść i powrócić do… odżywiania się.
czytaj więcej
Hard - Ice na targach cukierniczych w Katowicach
VIII edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi to kolejna branżowa impreza w tym sezonie, na której prezentuje się firma Hard - Ice. Polski producent urządzeń do wytwarzania lodów przedstawia w Katowicach swoją bogatą ofertę, na którą składa się już w sumie 15 profesjonalnych modeli maszyn.
czytaj więcej
Maszyna do lodów na 3 miesiące. Dzięki temu można wypróbować swój lodowy biznes
Zakup maszyn do produkcji lodów to największy wydatek związany z uruchomieniem nowej lodziarni. A co, jeśli lokalizacja się nie sprawdzi? Jeżeli nie będzie spodziewanych tłumów klientów? Wtedy pozostaje szukać nowego miejsca. Hard – Ice wychodzi jednak naprzeciw podobnym problemom wprowadzając do swojej oferty możliwość krótkoterminowej dzierżawy maszyn – nawet na okres 3 miesięcy.
czytaj więcej
1...61626364656667...83

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top