Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Ruszyła trzecia edycja konkursu #MojaCOOLGirl marki Jeżyki!
Wraz z początkiem lutego rozpoczęła się trzecia edycja konkursu konsumenckiego #MojaCoolGirl, organizowanego przez markę Jeżyki Coolki z portfolio firmy Colian. Akcja, nawiązująca do Walentynek i Dnia Kobiet, zachęca konsumentów do wyrażania wdzięczności wobec bliskich osób w kreatywny sposób. W tym roku na zwycięzców czekają trzy nagrody główne po 10 000 zł oraz 40 podwójnych słodkich przesyłek dla dwojga.
czytaj więcej
Wystartowała szósta edycja konkursu Design by Śliwka Nałęczowska 2025!
31 stycznia br. ruszyła szósta edycja konkursu Design by Śliwka Nałęczowska. W tym roku zadaniem młodych artystów jest zaprojektowanie autorskiej grafiki na świąteczne opakowanie Śliwki Nałęczowskiej. Łączna pula nagród wynosi ponad 46 000 zł. Produkty z zwycięskimi projektami trafią do ogólnopolskiej sprzedaży jeszcze pod koniec tego roku jako część sezonowej linii Art Collection. Zgłoszenia można przesyłać do 18 marca br.
czytaj więcej
Ruszają „Familijne Wtorki Filmowe”!
1 lutego br. wystartowały „Familijne Wtorki Filmowe” – kolejna odsłona uwielbianej akcji marki Familijne, należącej do portfolio firmy Colian. Tym razem miłośnicy dużego ekranu i chrupiących wafelków mogą skorzystać z wyjątkowych zniżek na bilety do wszystkich sieci kin w całej Polsce oraz wybranych kin niezależnych. Kampania promocyjna obejmuje m.in. działania w telewizji, radiu, digitalu, mediach społecznościowych oraz punktach sprzedaży.
czytaj więcej
Prosty sposób na pyszny i treściwy obiad
Zimą szczególnie cenimy sycące, aromatyczne potrawy, które rozgrzewają i dodają energii. Gorące zupy to doskonały wybór na chłodne dni – otulają ciepłem i pozwalają cieszyć się różnorodnością kulinarnych doznań. Odpowiednio dobrane składniki oraz nieoczywiste połączenia nadają im wyrazistości, czyniąc je nieodłącznym elementem zimowego menu.
czytaj więcej
Dlaczego picie kawy niszczy planetę
Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Przeciętny Fin spożywa ok. 10 kg kawy rocznie, czyli wypija średnio prawie 4 filiżanki dziennie. Według raportu INSE Research „Rynek kawy” z 2020 roku ponad 80% Polaków pije kawę regularnie, a spożywamy nieco ponad 2 kg kawy na osobę rocznie. Niewielu jednak ludzi zdaje sobie sprawę, jak wielki i destrukcyjny wpływ ma produkcja kawy na środowisko naturalne. Wśród licznych negatywnych skutków jej uprawy jednym z najbardziej alarmujących jest wylesianie, które prowadzi do poważnych konsekwencji dla ekosystemu i całej ludzkości.
czytaj więcej
Zupa Tajska od JemyJemy – orientalna podróż na talerzu
Marzy Ci się odrobina egzotyki w domowym zaciszu? Wyrusz w wyjątkową podróż z Zupą Tajską od JemyJemy! To idealna propozycja dla miłośników odkrywania nowych smaków i nietuzinkowych doznań kulinarnych bez konieczności wychodzenia z domu.
czytaj więcej
Odkryj naleśniki na nowo z produktami WSP „Społem”
2 lutego obchodzimy Dzień Naleśnika – dania, które od lat gości na stołach na całym świecie i zdobywa uznanie dzięki swojej prostocie oraz wszechstronności. Można je przygotować w wersji słodkiej, z dodatkiem owoców czy dżemu lub wytrawnej, wypełnionej farszem mięsnym bądź warzywnym. To doskonała okazja, aby spróbować nowych połączeń smakowych, wykorzystując produkty WSP „Społem”, które wzbogacą wytrawny wariant tej popularnej potrawy.
czytaj więcej
Śliwka Nałęczowska w nowej odsłonie ART COLLECTION 2025
Z początkiem 2025 roku Śliwka Nałęczowska ponownie zaskakuje miłośników pralin swoją limitowaną serią opakowań ART COLLECTION. Tym razem kolekcja prezentuje pięć wyróżnionych projektów nagrodzonych w jubileuszowej edycji konkursu „Design by Śliwka Nałęczowska 2024”. Grafiki, które zachwyciły jury, zdobią zarówno eleganckie bombonierki o gramaturze 300 g, jak i kartoniki w kształcie sztabek o wadze 190 g, podkreślając ty samym artystyczny wymiar marki.
czytaj więcej
Czas na kiszonki
Zima to dobry moment by sięgnąć po produkty fermentowane – naturalne źródło witamin i minerałów, które wspierają naszą odporność. Kapusta kiszona, ogórki czy buraki to nie tylko smaczne dodatki, ale także podstawa wielu dań. W ofercie WSP „Społem” znajdziemy majonezy, musztardy i ketchupy, które doskonale współgrają z kiszonymi warzywami, wzbogacając ich smak i umożliwiając przygotowanie kreatywnych potraw.
czytaj więcej
Odkrywaj roślinne smaki z produktami WSP „Społem”
Styczeń to czas realizacji noworocznych postanowień, wyznaczania sobie celów i podejmowania wyzwań. Jednym z nich może być przyłączenie się do akcji „Veganuary”, która polega na jedzeniu przez cały miesiąc wyłącznie produktów roślinnych. Ta międzynarodowa inicjatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem także dlatego, że wegańskie dania są zróżnicowane i pyszne. Jeśli chcemy się w nich rozsmakować, warto sięgnąć po oryginalne przepisy i sprawdzone dodatki. Produkty WSP „Społem”, takie jak musztardy czy ketchupy doskonale uzupełniają roślinne potrawy, a Snack – Przysmak Świętokrzyski to przekąska, po którą mogą sięgać także weganie.
czytaj więcej
123456789...757677

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top