Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Firma Classeq wspiera właścicieli lokali gastronomicznych w okresie zimowym.
Czy zastanawialiście się kiedykolwiek głębiej nad tym, jak znacznie wzrastają koszty prowadzenia biznesu w okresie zimowym i czy można coś temu zaradzić? Krótszy dzień, a przez to wcześniejsze ściemnianie się oraz niższe temperatury na zewnątrz powodują, że wysokość rachunków za prąd i ogrzewanie diametralnie szybuje w górę. Firma Classeq, pionier na rynku wynajmu sprzętu zmywającego, wychodzi naprzeciw rosnącym potrzebom przedsiębiorców i proponuje rozwiązanie wyjątkowe na skalę kraju, a może i Europy.
czytaj więcej
Rzeszów i Lublin na mapie Sushi Master Class - to ostatnia okazja by poznać innowację branży sushi
To ostatnie miasta na mapie Sushi Master Class! Zapraszamy wszystkich specjalistów z rzeszowskiej i lubelskiej branży gastronomicznej do wzięcia udziału w ostatnich spotkaniach z cyklu profesjonalnych szkoleń dla biznesu sushi. Podczas bezpłatnych warsztatów, Grafen Europe – dystrybutor najwyższej jakości sprzętu Suzumo – zaprezentuje nie tylko sztukę japońskiej kuchni, ale i nowe możliwości technologiczne dla jej rozwoju.
czytaj więcej
Thai Wok – jak uzyskać jednolity, wysoki poziom obsługi w sieci restauracji
Rozmawiamy dziś z Agnieszką Giermek-Ziółkowską, dyrektorem ds. personalnych sieci restauracji Thai Wok, która szczyci się wysoką jakością wykorzystywanych produktów, ale także doskonałymi standardami obsługi. Postanowiliśmy zapytać o narzędzia, dzięki którym sieć utrzymuje znakomitą jakość usług, świadczonych przez personel na rzecz klientów restauracji.
czytaj więcej
Nowość w świątecznym klimacie — bakalie w czekoladzie od Helcom Premium.
Słodka nowość od Helcom Premium. Bakalie w belgijskiej czekoladzie, czyli elegancka chrupiąca przekąska, którą chce się próbować nie tylko od święta!
czytaj więcej
Sos do kebaba - na co zwrócić uwagę podczas tworzenia
Kebab szturmem podbił podniebienia Polaków. Sprawdź jak przygotować do niego sos!
czytaj więcej
Świąteczne menu firmowe z efektem wow
Tradycja, zmieniające się trendy, chęć poznawania nowych smaków – to wyzwania, z jakimi coraz częściej muszą sobie radzić menadżerowie odpowiadający za organizację świątecznych spotkań firmowych. Jak sprostać kulinarnym oczekiwaniom pracowników, przełożonych czy kontrahentów i przygotować firmową wigilię, na której połączy się ogień z wodą i zapewni pełnię doznań smakowych w myśl klasycznego przekazu „przez żołądek do serca”?
czytaj więcej
Menedżerka klubokawiarni Jaś i Małgosia – „To ułatwia życie!”
Rozmawiamy dziś na temat pracowników obsługi z Martą Knap – menedżerką warszawskiej klubokawiarni „Jaś i Małgosia” – miejsca, które zyskało drugą młodość dzięki odbudowaniu znanej w czasach PRL-u marki. Zapraszamy do lektury!
czytaj więcej
Classeq startuje z komunikacją promującą wynajem zmywarek dla gastronomii
Classeq Polska, lider na rynku wynajmu sprzętu gastronomicznego należący do grupy Winterhalter, postanowił ruszyć z szerszą komunikacją skierowaną bezpośrednio do właścicieli punktów gastronomicznych. W ten sposób chce umożliwić przedsiębiorcom branży gastronomicznej zapoznanie się z wyjątkową ofertą firmy – Rental Classeq.
czytaj więcej
W Polsce rozwija się nowy trend – napiwki bezgotówkowe
Trzeba przyznać, że pandemia znacznie przyspieszyła rozwój gospodarki cyfrowej – biznes był zmuszony szybko dostosować się do nowych realiów. Zmiany dotknęły również dostępne sposoby płatności – w wyniku czego ogromna część naszego społeczeństwa rezygnuje z posiadania gotówki, opłacając rachunki kartą lub telefonem. Ma to swoje odzwierciedlenie także w gastronomii – przede wszystkim w sposobie pozostawiania napiwków: dla większości gości restauracji opłata powyższymi sposobami jest wygodniejsza. Eksperci firmy GlobalTips, specjalizującej się w technologii zbierania napiwków bezgotówkowych, przedstawili swoje wnioski w tym temacie.
czytaj więcej
Baza Wiedzy Holly Powder – wszystko na temat kurczaka w chrupiącej panierce i nie tylko
Szukasz instrukcji panierowania, inspiracji kulinarnych, informacji na temat prowadzenia lokalu gastronomicznego z kurczakiem w stylu amerykańskim? Zajrzyj do Bazy Wiedzy Holly Powder. Producent panierki od lat dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem na swoim blogu.
czytaj więcej
123456789...959697

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top