Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Płatki Owsiane Zwykłe Halina – smak natury
Naturalne w smaku Płatki Owsiane Zwykłe marki Halina to wartościowe oraz sycące dopełnienie zbilansowanej diety. Wytwarzane z pełnego ziarna owsa, smakują doskonale podawane w formie pożywnej owsianki, a także jako składnik ciast i deserów.
czytaj więcej
Piwo Wielkanocne, czyli wiosenna nowość od Browaru Okocim
Wielkanoc to czas, który wymaga wyjątkowej oprawy. Nie wahajmy się więc, jeśli nabierzemy ochoty na coś specjalnego. Niezwykłe wrażenia sensoryczne zapewni nam piwo Wielkanocne z linii piw Sezonowych Browaru Okocim, stworzone specjalnie na okres świąt Wielkanocnych.
czytaj więcej
Delektuj się pączkami!
W Tłusty czwartek nie liczymy kalorii, zapominamy o dietach i dajemy się porwać kulinarnemu szaleństwu. Bez umiaru delektujemy się
czytaj więcej
Do świątecznych wypieków gotowi start… czyli we współpracy z rodziną cukrów pudrów Cukier Królewski
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez słodkich wypieków. Pierniki, makowiec i obowiązkowy sernik – to właśnie one nadają smaku i aromatu spędzonym w rodzinnym gronie chwilom. Zanim jednak zaświeci pierwsza gwiazdka, każdy chce mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. Dlatego, by wyjść z ferworu przygotowań z podniesioną głową, warto zaufać sprawdzonym pomocnikom: talentom kulinarnym domowników oraz rodzinie cukrów pudrów  Cukier Królewski.
czytaj więcej
Urządzanie kuchni może być frajdą
Na początku czujemy ogromne podekscytowanie. Snujemy wizje, kreślimy plany, szukamy inspiracji. Gdy emocje zaczynają opadać, pojawiają się pierwsze pytania i wątpliwości. Uczucia te towarzyszą chyba każdemu, kto zabiera się za urządzanie kuchni. A przecież przedsięwzięcie to może być niezłą frajdą niezależnie od tego, czy jesteśmy na etapie projektowania, czy wykańczania pomieszczenia.
czytaj więcej
Kulinarne uczty w ramach jubileuszowych Dni Belgijskich 2013
Dania kuchni molekularnej, światowej sławy belgijskie piwo, czy tradycyjne małże i frytki, to najważniejsze z przygotowanych atrakcji kulinarnych tegorocznych Dni Belgijskich. Spotkania kulinarne odbywać się będą w Warszawie i w Poznaniu na przełomie października i listopada. Dzięki udziałowi największych belgijskich sław kulinarnego świata, wszyscy chętni będą mieli okazję uczestniczyć w tej wyjątkowej uczcie dla podniebienia. 
czytaj więcej
NewWave marki Villeroy & Boch – flagowa porcelana najlepszych szefów kuchni, również w Top Chef!
Pojedynek na noże profesjonalnych szefów kuchni w Top Chef wciąż trwa. Wymagana perfekcja, profesjonalizm i niepowtarzalność dotyczą nie tylko uczestników konkursu. Takie również muszą być ich dania – od estetycznego, graniczącego wręcz z artyzmem podania, poprzez odpowiednie proporcje poszczególnych składników, po zniewalający smak i zapach. Takiemu zadaniu mogła sprostać tylko porcelana Villeroy & Boch. Wśród niej NewWave – flagowa kolekcja najlepszych restauracji i profesjonalnych konkursów kulinarnych.
czytaj więcej
Kilka sprawdzonych sposobów na jesienną chandrę
Minęło lato, a wraz z nim długie, słoneczne dni, krótkie spodenki, lody, plaża i wiele innych rzeczy, za którymi zaczynamy tęsknić. Ciężkie chmury, które zdają się wisieć tuż, nad naszymi głowami, mgliste poranki i szare dni, nie wpływają zbyt pozytywnie na nasze samopoczucie. Zaczął się czas, w którym dopada nas tak zwana „jesienna chandra”.
czytaj więcej
Siła tkwi w gorczycy
W starożytności przypisywano jej właściwości magiczne i sprzedawano jako afrodyzjak dodawany do różnego rodzaju napojów miłosnych. Podobno w tym celu Greczynki mieszały ją z nasionami indyjskich, jadalnych kwiatów. Pitagoras twierdził, że wyostrza umysł, a dzięki powszechnie znanemu związkowi frazeologicznemu wiadomo, że po obiedzie jest już na nią za późno. Musztarda – królowa polskich stołów, 6. sierpnia obchodzi swoje święto.
czytaj więcej
Wyszeptać smak piwa
Krople zimnej wody na kielichu ozdobionym złotym logo feniksa… Wewnątrz naczynia jasnozłoty płyn przykryty gęstą, białą pianą - gdy zbliżymy do niego nos nasze zmysły odurzy intensywny zapach cytrusów, kolendry i goździków, a gdy jego zawartość dotnie naszych ust poczujemy delikatny, ale zdecydowany owocowy i przyprawowy smak. Czym jest to płynne złoto, jeśli nie dziełem prawdziwych mistrzów?
czytaj więcej
123...676869707172737475

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top