Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Jak niedziele wolne od handlu zmieniają nawyki Polaków?
Niedziele wolne od handlu wymusiły na Polakach zmianę dotychczasowych przyzwyczajeń. Badania konsumenckich trendów pokazują, że czas sobotniego szturmu dyskontów nieco przyhamowuje. Wzrasta natomiast zainteresowanie wygodnymi alternatywami – na przykład cateringiem dietetycznym, który można zamówić przez cały weekend online.
czytaj więcej
Dobra Kostka dla wymagających klientów
Marka Pure Life oferuje produkt, który może rozwiązać odwieczny konflikt interesów, jaki pojawia się podczas zakupów, kiedy rodzice z dziećmi stają przed półką ze słodyczami. Kostka Porcja Dobra to bajecznie kolorowe pudełko, po które maluchom same wyciągają się ręce, ale w środku jest zdrowa przekąska, co powinno zadowolić rodziców. I jest jeszcze element zaskoczenia: Dobrokarta oraz zabawka.
czytaj więcej
Mąka z orzecha włoskiego marki Ol’Vita – naturalne bogactwo smaku i aromatu oraz skarbnica wartości odżywczych
Mąka z orzecha włoskiego marki Ol’Vita to wspaniała propozycja, stanowiąca niskowęglowodanową alternatywę dla tradycyjnej mąki. Jej wyjątkowy smak i aromat pieszczą zmysły, a bogactwo wartości odżywczych jest niezwykle cenne dla całego organizmu.
czytaj więcej
Makarun na Palmie
Największa sieć spaghetterii w Polsce Makarun Spagehetti and Salad otwiera lokal w jednym z najbardziej prestiżowych miejsc na świecie - na słynnej Palmie w Dubaju. Będzie jedynym działającym na tamtejszym rynku polskim street foodem.
czytaj więcej
Przepis na aromatyczne śledzie ze śliwką, żurawiną i orzechami włoskimi, marynowane w oleju z lnianki
Prosty przepis na pyszne śledzie z oryginalnymi dodatkami może stać się prawdziwym hitem w karnawałowym menu. Taka przekąska będzie także doskonała nie tylko od święta ale zawsze, gdy przyjdzie ochota na pyszne śledzie. Oryginalne połączenie wyrazistych śledzi z suszonymi śliwkami i żurawiną tworzy wyjątkową komkpozycję smakową, przełamaną lekko chrupiącymi orzechami włoskimi i cebulką. Całość zanurzona w pełnym wartości oleju zimnotłoczonym z lnianki tworzy danie niezwykle smaczne, aromatyczne i zdrowe, które świetnie się prezentuje i z pewnością podbije podniebienie niejednego smakosza.
czytaj więcej
Wszystkich pogodzą pierogi i sushi
Polska wigilia tradycją stoi. Widać w niej wprawdzie wpływy wielokulturowej II Rzeczypospolitej, teraz jednak w święta częściej gościmy Brytyjczyków, Niemców, Włochów niż Litwinów czy Żydów. Rodziny są znowu wymieszane narodowo, ale inaczej. Co postawić na stół, żeby smakowało wszystkim?
czytaj więcej
Makarun z dwoma nominacjami do Best Restaurant Awards
Dwa lokale sieci Makarun Spaghetti and Salad: w Białymstoku i Rzeszowie otrzymały nominację do tytułu Best Restaurant Awards 2018. O zwycięstwie zdecydują – jak zwykle – klienci. Niektórzy z nich zostaną za to nagrodzeni voucherami na posiłki.
czytaj więcej
Przekąska z przesłaniem dobra
Marka Be Now wprowadza na rynek oryginalną linię przekąsek – „Porcja Dobra”. Ma ona szansę stać się zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. Jej atuty to smak i etykieta, która jest naprawdę krótka - maksymalnie trzy, cztery składniki. Produkt adresowany jest do osób odżywiających się świadomie, dbających o zdrowie, a także pozytywnie nastawionych do świata.
czytaj więcej
Herbatniki ETi – nowość w salonikach
Do oferty sieci saloników Kolportera wprowadzono rynkową nowość – herbatniki znanej firmy ETi.
czytaj więcej
Lunch bufet sushi
Koku Sushi proponuje nowatorskie podejście do tematu „lunch na mieście”. W białostockim lokalu przy Rynku Kościuszki między godz. 12 a 16 na klientów czeka zastawiony bufet. Można się częstować do woli. Dokładki? Bez ograniczeń. Czas oczekiwania? Zero minut. Cena? 29 zł. Brzmi tak pięknie, że aż nieprawdopodobnie? Można to sprawdzić. To pierwsza taka oferta w Polsce.
czytaj więcej
1...31323334353637...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top