Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Pudding czekoladowy dla Babci i Dziadka
Pudding czekoladowy ze słodkim kajmakiem i chrupiącą posypką z prażonych orzechów arachidowych to doskonały deser zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje jakimi są Dzień Babci i Dzień Dziadka.
czytaj więcej
Od siewu aż do butelki, czyli naturalny sposób na zdrowy olej
Pod nazwą olej rzepakowy kryje się cała gama produktów, które różnią się od siebie jakością, walorami smakowymi, a przede wszystkim zawartością składników odżywczych. Dzieje się tak w wyniku zastosowania do ich produkcji różnych metod, które mocno determinują właściwości oleju. W przypadku oleju rzepakowego Rapso dzięki zachowaniu wysokiego poziomu na każdym etapie, od siewu aż do zamknięcia gotowego produktu w butelce, otrzymujemy gwarancję najwyższej jakości.
czytaj więcej
Słodki podwieczorek dla Babci i Dziadka
Dzień Babci i Dziadka to doskonała okazja, aby wyrazić im swoją miłość i wdzięczność. Doskonałym pomysłem na uczczenie tego wyjątkowego czasu w szczególny sposób jest wspólny podwieczorek przygotowany ot tak… prosto z serca.
czytaj więcej
Blue Monday nam niestraszny! Co jeść, by tryskać optymizmem?
Za nami jeden z najbardziej depresyjnych dni w roku, czyli Blue Monday. Niestety złe samopoczucie dopada nas nieco częściej niż tylko w trzeci poniedziałek stycznia. Co zrobić, żeby tryskać optymizmem przez cały rok? Jaki wpływ na nastrój mają nasze nawyki żywieniowe? Co jeść, by uśmiech towarzyszył nam nawet w szary zimowy dzień?
czytaj więcej
Twoje dziecko wyjeżdża? Zatroszcz się o jego jadłospis już teraz!
Ferie zimowe za pasem. Ten okres to dla młodzieży nie tylko moment odpoczynku od nauki, ale także odskocznia od codziennej rutyny. Zapobiegliwi rodzice w dużej mierze zaplanowali już swoim pociechom wspomniane dwa tygodnie, posyłając je na obóz zimowy bądź organizując atrakcje w okolicy miejsca zamieszkania. Obmyślając wyjazd zachodzimy w głowę jak sprawić, by dziecko wróciło do domu zdrowe, pełne wrażeń i szczęśliwe. W tym celu warto rozważyć aspekt dotyczący żywienia naszych pociech – pomoże im to zachować energię oraz zmniejszyć ryzyko zachorowania.
czytaj więcej
Herbaciane kompozycje na Dzień Babci i Dziadka od marki Czas na Herbatę
Zbliżający się Dzień Babci oraz Dzień Dziadka to doskonała okazja, aby sprawić naszym ukochanym seniorom wyjątkowy prezent. Wszystkim wnukom, poszukującym podarunku nie tylko smacznego, ale i oryginalnego, marka Czas na Herbatę poleca: specjalną kompozycję „Herbatka dla Babci i Dziadka”, wiele herbat ziołowych, zielonych oraz kwitnących, a także czekoladowych słodkości.
czytaj więcej
Kiełbasy cienkie z linii „W naszym domu” marki Nove – idealne na każdą okazję
Kiełbasa to bardzo ważny składnik tradycyjnej polskiej kuchni. Gotowana lub na kanapkach towarzyszy nam w czasie rodzinnych posiłków przy stole, grillowana z kolei umila spotkania towarzyskie. W każdej z tych ról doskonale sprawdzą się Kiełbasy cienkie z linii „W naszym domu” od Nove, które stanowią także uzupełnienie dań obiadowych - takich jak żurek czy bigos.
czytaj więcej
Skuteczne odchudzanie - jak przekuć noworoczne postanowienie w sukces?
W ciągu pierwszych dni nowego roku panuje prawdziwy boom na odchudzanie: portale oferujące dietetyczny catering przeżywają niemałe oblężenie, a czołowi dietetycy odbierają telefon za telefonem. Wszystko to rzecz jasna sprawka noworocznych postanowień. Jak jednak wzmocnić swoją wolę i utrzymać motywację do gubienia zbędnych kilogramów na dłużej?
czytaj więcej
TRENDY CATERINGOWE W POLSCE
Rynek gastronomiczny w Polsce co roku rośnie średnio o 2-3%. Z raportu firmy PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2013. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2013-2015" wynika, że wartość rynku gastronomicznego w Polsce wynosi około 18,5 mld zł. Z tego aż 4,5 mld złotych generują usługi cateringowe. To spory „kawałek rynkowego tortu", na którym zyskać mogą wysokiej jakości obiekty gastronomiczne. Co jednak zrobić, żeby nasza oferta była oryginalna i konkurencyjna? Jakie trendy panują w cateringach? Na te pytania odpowiada Mariusz Tkaczyk specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.
czytaj więcej
3 zdrowe nawyki na Nowy Rok
Nowy Rok nieodłącznie wiąże się z postanowieniami na nadchodzące miesiące. Niektóre z nich szybko wchodzą nam w krew, a nad innymi musimy popracować dłużej, aby stały się naszym nowym, zdrowym nawykiem. Jakie decyzje wspomagające jakość naszego życia warto podjąć? Odpowiedzi udziela marka Halina oraz Britta.
czytaj więcej
1...31323334353637...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top