Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Margaryna Zwykła w nowym opakowaniu
Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” zmieniają opakowanie tradycyjnej margaryny kulinarnej Zwykła.
czytaj więcej
Z pasji do kawy – nowa linia ekspresów NIVONA
Marka NIVONA prezentuje linię ekspresów, które sprawią, że każdy dzień będzie wypełniony wyjątkowym aromatem świeżo zmielonej i zaparzonej kawy. Kremowe espresso, cappuccino z idealnie spienionym mlekiem czy przepyszne latte macchiato – każdy wielbiciel kawy przyzna, że nic tak nie wzbogaca dnia jak filiżanka wyśmienitej kawy. Ekspresy marki NIVONA to urządzenia tworzone z pasji i chęci zaspokojenia potrzeb prawdziwych pasjonatów małej czarnej.
czytaj więcej
Trzy nowe smaki Owocowego kubka Delecta
Delecta wprowadza na rynek trzy nowe kisiele instant z linii Owocowy kubek. Smak śliwki, rabarbaru i czarnego bzu, kojarzone dotąd z domowymi przetworami - powidłami, kompotami i sokami, producent oferuje w porcji nowoczesnej słodkiej przekąski. 
czytaj więcej
Klasyka czy światowe smaki? – serki topione w krążku 4 Pory Roku i Smaki Świata marki LACTIMA
Śniadanie wcale nie musi być nudne – nawet, jeśli przygotowywane jest z popularnych, tradycyjnych składników. Jednym z nich jest w wielu domach serek topiony. Szczególnie dostępne na rynku miksy smakowe są bardzo atrakcyjne dla osób lubiących urozmaicenia. Cztery zróżnicowane propozycje w jednym opakowaniu to przepis na smaczny i nieprzewidywalny posiłek. Nowości od marki LACTIMA, miksy w krążkach 4 Pory Roku i Smaki Świata, dają nam wolność wyboru – czy tym razem postawimy na klasyczne propozycje czy może wybierzemy się w daleką, kulinarną podróż?
czytaj więcej
Królowa szarlotek
Niepozorna z nazwy, lecz z rodowodem ponoć królewskim, ba, nawet francuskim! Na oko niespecjalnie urodziwa, wręcz brzydka. Pełnię swoich zalet ujawnia dopiero wtedy, gdy trafi w ręce wytrawnego amatora słodkich wypieków. Czy rozpoznajesz naszą bohaterkę?
czytaj więcej
Mąka dobrej jakości. Przekonaj się jak ją rozpoznać
Mąka - niepozorny artykuł spożywczy o uniwersalnym zastosowaniu. Trudno zliczyć wszystkie potrawy, które można z niej przygotować. Zanim zabierzesz się za pieczenie ciasta, czy przyrządzanie smakowitych naleśników, przeczytaj ten tekst - podpowiadamy w jaki sposób sprawdzić jakość mąki i jak dobrać odpowiedni typ do dania lub wypieku.
czytaj więcej
Sposób na lato? Zimny Anatol!
Gdy temperatura na zewnątrz przekracza 30˚C początkowo cieszymy się, że w końcu i do nas zawitało prawdziwe lato. Z czasem upał zaczyna męczyć, w końcu staje się nieznośny a nawet niebezpieczny. Jak przetrwać wysokie temperatury i co pić w upały, by nie zwariować?
czytaj więcej
Dżemix Delecta w promocji z Cukrem Królewskim
Przez cały sierpień, aż do wyczerpania zapasów, potrwa cross-promocja komplementarnych produktów do przetworów marek
czytaj więcej
Soczysty kurczak z chrupiącą skórką i aromatyczny rosół - radzimy jak je przygotować
Przygotowanie smacznego i soczystego kurczaka wydaje się być bardzo łatwe. To jednak tylko pozory. Co zrobić, by mięso nie było suche, a skórka złocista i przyjemnie chrupiąca? Oto kilka sprawdzonych wskazówek, dzięki którym danie z kurczaka zawsze się uda.
czytaj więcej
W świecie ryżu: Ryż Biały Britta
Ryż jest niezwykle ważnym produktem spożywczym, stanowiącym istotny element diety milionów ludzi na kilku kontynentach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, marka Britta oferuje wyborny, delikatny w smaku oraz doskonały gatunkowo Ryż Biały.
czytaj więcej
123...636465666768697071

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top