Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Deser na upały? Sernik doskonały!
Podczas upałów najchętniej wybieramy lekkie i niezbyt słodkie desery. Takie, które nie wymagają długotrwałych przygotowań, a pozwalają rozkoszować się smakiem świeżych owoców. Galaretka z truskawkami, pucharek bitej śmietany z jagodami, mus malinowy czy sernik na zimno to klasyka, której trudno się oprzeć. Polecamy przepis na ciasto, które doskonale łączy w jednym wszystkie Wasze ulubione desery!
czytaj więcej
Sposób na gęste przetwory
Przetwarzaj z pasją i smakowicie – soczyste truskawki, pachnące lasem jagody, wiśnie prosto z sadu… Smaki i aromaty lata możesz zatrzymać w konfiturach i dżemach na długo. Czy wiesz, jak to się dzieje, że dżem w rondlu gęstnieje?
czytaj więcej
15 kuchennych lifehacków. Ułatwiamy sobie pracę w kuchni
13 czerwca przypada „Święto dobrych rad”. Sprawdzonych podpowiedzi nigdy za wiele! Dowiedz się jak można ułatwić sobie życie podczas przygotowywania posiłków. Małe triki pozwolą m.in. zaoszczędzić czas, uratować nieudaną potrawę i przedłużyć trwałość produktów spożywczych. Sposobami na szybsze i efektywne gotowanie dzieli się mistrz kuchni Mirek Drewniak.
czytaj więcej
Dzień Dobrych Rad dla początkujących cukierników i nie tylko
Jaki powinien być idealny deser? Jak najlepiej pokroić owoce lub sprawić by ciasto było delikatne i puszyste? Eksperci cukiernictwa współpracujący z marką Cukier Królewski przygotowali kilka sprawdzony i łatwych rad, które z pewnością ułatwią nam prace w kuchni. Ujawniamy je w Dniu Dobrych Rad, który obchodzimy 13 czerwca.
czytaj więcej
TrzciNOWE od Cukru Królewskiego
Od kilku lat producent Cukru Królewskiego systematycznie wprowadza na rynek nowe produkty w funkcjonalnych, wygodnych w użyciu torebkach. Tym razem rozszerza grupę cukru trzcinowego o: cukier trzcinowy 500 g i cukier trzcinowy z okienkiem 400 g. W obu opakowaniach wykorzystano folię, dzięki czemu są one szczelne i wytrzymałe.
czytaj więcej
Gotowanie ze zwycięzcą MasterChef w ramach imprezy Amica Tour
Warsztaty kulinarne ze zwycięzcą programu MasterChef Beatą Śniechowską, eksperymenty z kuchnią molekularną, sprawdzenie możliwości inteligentnego sprzętu AGD za pomocą kilku kliknięć na smartfonie, gry i zabawy dla najmłodszych, konkursy z nagrodami, relaks w miłej atmosferze. To wszystko czeka na tych, którzy 30 i 31 maja odwiedzą miasteczko Amica stworzone w ramach cyklu imprez Amica Tour przed centrum handlowym M1 w Markach pod Warszawą.
czytaj więcej
W wiosennym stylu z nową Oranżadą Hellena
Znają ją wszyscy miłośnicy musujących bąbelków i niepowtarzalnego smaku. Oranżada Hellena w tym sezonie zaskakuje zupełnie nowym formatem opakowania. Jest wygodnie i lekko – kultowy napój
czytaj więcej
Cudze chwalicie, swego nie znacie!
Ruszyła kampania telewizyjna Oranżady Hellena. Spoty promuje hasło „Cudze chwalicie, swego nie znacie!”. W tegorocznej odsłonie kampanii Oranżady Hellena ponownie wzięli udział bohaterowie marki - kabaret Ani Mru Mru.
czytaj więcej
Kolorowa filtracja wody w zgodzie z trendami - nowe modele dzbanka BRITA Marella XL
Trend na wyraziste kolory nadal trwa – nie tylko w modzie, ale także w dekorowaniu wnętrz. Coraz chętniej, zarówno w przypadku ścian, mebli kuchennych oraz akcesoriów sięgamy po barwy, obok których trudno przejść obojętnie. W 2015 roku najpopularniejsze będą głębokie odcienie kolorów i nie ma znaczenia, czy należą one do ciepłej czy zimnej palety. Liczy się wyrazistość, co warto też zaakcentować dodatkami na swoich kuchennych szafkach. Marka BRITA, jeden z ekspertów w dziedzinie filtracji wody, w zgodzie z tym trendem wprowadziła limitowaną edycję stylowego dzbanka Marella. Od teraz możemy pić czystszą i smaczniejszą wodę oraz cieszyć oczy eleganckim dzbankiem, który będzie się doskonale prezentował także na wiosennym stole.
czytaj więcej
Tajniki belgijskiej kuchni w Warszawie
W tym roku szefowie belgijskiej kuchni zabiorą uczestników 16. Dni Belgijskich w niezapomnianą kulinarną podróż. Belgia słynie wszak nie tylko z diamentów, czy z tego, że jest siedzibą wielu instytucji Unii Europejskiej. To również ojczyzna wyśmienitej czekolady, ponad 800 gatunków piwa czy gofrów. Małże i frytki to także specjalność tamtejszej kuchni. Od 15 listopada do 3 grudnia Belgijska Izba Gospodarcza zaprasza na degustacje i warsztaty kulinarne. 
czytaj więcej
123...656667686970717273

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top