Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Oranżada Hellena o smaku piernikowo-korzennym – oryginalna propozycja marki na zimę
Oranżada Hellena od lat jest ulubionym gazowanym napojem Polaków. Na ich stołach gości o każdej porze roku, chętnie sięgają po nią także w czasie zimy i Bożego Narodzenia. W tym roku producent zadbał, aby zyskała charakterystyczny dla tego okresu akcent – piernikowo-korzenny smak i aromat.
czytaj więcej
Marka Grześki partnerem słuchowiska „Hejt nie jest OK”
Marka Grześki została partnerem startegicznym społecznego słuchowiska o języku przemocy „Hejt nie jest OK” autorstwa Ewy Abart. Antyhejtowy manifest audio, skierowany do rodziców oraz ich dzieci, to ważny głos w dyskusji o skali przemocy w szkołach. Celem twórców słuchowiska jest uwrażliwienie środowiska szkolnego na zjawisko i dostarczenie młodym ludziom narzędzi pozwalających na radzenie sobie z doświadczeniem bullyingu.
czytaj więcej
Targi HOST w Mediolanie i premiera nowej generacji zmywarek Classeq.
Targi HOST, powszechnie uważane za największą europejską wystawą nowości w branży HORECA to wydarzenie, które przyciąga najważniejsze specjalistyczne firmy i odwiedzających z całego świata. Dlatego nie dziwi fakt, że stoisko Classeq, jednego z aktorów na scenie tegorocznego „HOSTA”, cieszyło się ogromnym zainteresowaniem gości, w tym polskich dystrybutorów marki, restauratorów oraz hotelarzy. Obecność tak wielu odwiedzających z rodzimego kraju bardzo cieszyło polską część obsługi stoiska.
czytaj więcej
Odwodnienie wpływa na produktywność pracowników. Polacy pracują prawie najwięcej w UE i piją mniej wody niż Europejczycy
Wyniki badań pokazują, że jesteśmy w czołówce najbardziej zapracowanych narodów w Europie. Pracujemy prawie 41 godz. tygodniowo. Jesteśmy jednak o połowę mniej produktywni niż mieszkańcy innych krajów UE. Wykazano również, że spożywanie odpowiedniej ilości płynów ma znaczący wpływ na jakość wykonywanej przez nas pracy. Z przeprowadzonej ankiety Waterdrop wynika, że większość z nas nie przyjmujej zalecanej dawki wody 2-2,5 litrów na dobę. Nie każdy jednak lubi jej smak, a rozwiązaniem dla takich osób mogą być rozpuszczalne kapsułki. Dlatego marka wprowadza nową limitowaną edycję Microdrinka Cola
czytaj więcej
Czy słyszałeś o 7PEPAS Dary Dżungli?
Odkryj prawdziwy game changer jeżeli chodzi o dbanie o Twoje nerki i jelita!
czytaj więcej
Jeżyki świętują Międzynarodowy Dzień Jeża
Marka Jeżyki realizuje kampanię edukacyjną w celu podnoszenia świadomości o potrzebach jeży oraz popularyzacji właściwych zachowań względem tego gatunku. Międzynarodowy Dzień Jeża, przypadający 10 listopada, to doskonały moment na podsumowanie tegorocznych działań, prowadzonych z partnerem merytorycznym akcji - Fundacją Primum.
czytaj więcej
Przepis na jesienne biwakowanie – 5 wskazówek!
Namiot, ciepły śpiwór, nieprzemakalne buty, dobre towarzystwo i pyszne rozgrzewające posiłki – oto co powinno znaleźć się w niezbędniku każdego jesiennego biwakowicza. Wraz z końcem lata nie musimy porzucać wypraw na łono natury. Ważne, aby być do nich odpowiednio przygotowanym, zadbać o ciepłe ubrania i… smaczne jedzenie.
czytaj więcej
Majonez Kielecki z papryką chipotle
Niedawno w ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” pojawił się nowy produkt – Majonez Kielecki z papryką chipotle. To idealna propozycja nie tylko dla miłośników latynoskich, wyrazistych i esencjonalnych smaków.
czytaj więcej
Kolejne „Dobre Działania” nagrodzone – grant trafia do Brzeźna, Glinojecka, Krobi czy Góry
Po rozstrzygnięciu VIII edycji programu grantowego dofinansowanie trafiło do Koła Gospodyń Wiejskich w Brzeźnie, Uczniowskiego Klubu Sportowego „As” w Glinojecku, Grupy Skrzat z Gminnej Akademii Sportu w Krobi oraz Natalii Chrzanowskiej z Góry. Marka Diamant regularnie nagradza inicjatywy, które m.in. wzmacniają rozpoznawalność regionu oraz aktywizują lokalną społeczność.
czytaj więcej
Drugie warsztaty kolejnej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.
11 października 2023 roku odbyły się drugie warsztaty najnowszej edycji Akademii Mistrzów Smaku, zorganizowane przez markę Belvedere. To wyjątkowe wydarzenie miało miejsce w nowoczesnym Atelier Chefs Culinar, które stało się centrum inspiracji dla młodych pasjonatów sztuki kulinarnej. Tematem przewodnim tych intensywnych zajęć było przygotowywanie wykwintnych dań z wykorzystaniem dziczyzny, kaczki i gęsi.
czytaj więcej
1...6789101112...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top