Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Abanana i jej smakowite działania dla marki „U Jędrusia”
Krakowska agencja Abanana, wchodząca w skład Grupy Eura7, od października 2022 roku odpowiedzialna jest za prowadzenie komunikacji w mediach społecznościowych jednego z największych i najbardziej znanych w Polsce producentów chłodzonych dań gotowych – „U Jędrusia”.
czytaj więcej
Innowacyjny projekt Belvedere Gourmet Group oraz jego kolejny etap w warszawskiej restauracji
Dwudziestu czterech młodych adeptów sztuki kulinarnej. Znakomity Szef Kuchni, Tomasz Łagowski. Fine – diningowa restauracja w historycznych wnętrzach budynku Nowej Oranżerii. Lokalizacja w samym centrum Łazienek Królewskich. Co łączy wszystkie te elementy? W poniedziałek, 10 października, wystartowały kolejne z serii warsztatów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere (AMS).
czytaj więcej
Jak wykorzystać 100% możliwości szkoleniowych kursu video dla kelnerów?
Dobrze wiesz, że w branży gastro półśrodki nie zdają egzaminu. Wyrób seropodobny zamiast sera na pizzy obniża ocenę pizzerii. Połowa standardowego składu personelu nie obsłuży Gości w oczekiwany sposób. Zadbaj więc o to, by wykupione dla pracowników szkolenie: Gastrolekcje – Intensywny Kurs Kelnerski Video, zostało w pełni wykorzystane!
czytaj więcej
Poznaj innowację w branży sushi – bezpłatne warsztaty Sushi MasterClass już niebawem w Łodzi
Zapraszamy wszystkich specjalistów z łódzkiej branży gastronomicznej do wzięcia udziału w cyklu profesjonalnych szkoleń dla biznesu sushi. Podczas bezpłatnych warsztatów, Grafen Europe – dystrybutor najwyższej jakości sprzętu Suzumo – zaprezentuje nie tylko sztukę japońskiej kuchni, ale i nowe możliwości technologiczne dla jej rozwoju.
czytaj więcej
Metoda na skuteczne szkolenie młodego pokolenia
Zauważ czym aktualnie zajmują się młodzi ludzie. W skrócie: pochłanianiem ogromnych ilości treści video. Wykorzystaj to, dając im możliwość zapoznania się z wiedzą gastronomiczną właśnie w takiej formie. Docenią to!
czytaj więcej
Własny kebab - porady na start
Własny kebab to marzenie wielu osób, sprawdź jak się przygotować do otworzenia własnego lokalu!
czytaj więcej
Na szkoleniu niczego się nie nauczę
Standardowa sytuacja, można by rzec: klasyk. Czerwiec 2022, Pan Janusz, lat 53, hotelowy konserwator i elektryk z zamiłowania i fachu. Wszystkie instalacje zna, wszędzie robił, wszystko montował. Ofertę gniazdek i kabli zna tak, jakby sam je produkował. Ten produkt jest dobry, ten jest zły, ten jest lichy, ten się dobrze układa. Pan Janusz zna wszystkie materiały do instalowania. Wszystkie, o ile oczywiście mówimy o tych, które były dostępne na rynku w 1998 roku, gdy Pan Janusz startował ze swoją działalnością i interesował się tematem.
czytaj więcej
Zamień napęd do tacy w kelnera
Zapytaj restauratorów i zarządzających restauracjami (także hotelowymi) o trzy największe problemy dzisiejszych czasów. Większość z nich odpowie: inflacja, rosnące koszty surowców i mediów oraz gigantyczne problemy ze znalezieniem pracowników.

Dwa pierwsze problemy powodują, że musimy podnosić ceny dań, co z kolei często – jak się słyszy – prowadzi do zmniejszenia zainteresowania wizytą w restauracji. Konieczna jest dbałość o szczegóły i daleko idąca optymalizacja kosztów, w tym odpowiednie wykorzystanie czasu pracy. Spróbuj jednak mocniej „docisnąć” swoich pracowników, a okaże się, że tempo pracy, presja i oczekiwany profesjonalizm przetrzebią Twój zespół bardzo szybko. Powstaje rotacja – jakże znienawidzone przez nas słowo.
czytaj więcej
Modna bydgoska restauracja pod skrzydłami Grupy Kapitałowej IMMOBILE
Z początkiem września, należąca do Grupy Kapitałowej IMMOBILE spółka Focus Hotels, została właścicielem kolejnej restauracji. To dobrze już znana i lubiana przez bydgoszczan La Rosa, zlokalizowana w przyziemiu mieszczącego się przy Placu Kościeleckich 3 biurowca IMMOBILE K3.
czytaj więcej
Już nie tylko wódka. Jakie alkohole wybierają Polacy?
Najpopularniejsze alkohole na świecie to w kolejności: piwo, wino oraz baijiu, czyli chiński odpowiednik wódki. W Polsce, wśród alkoholi mocnych wódka nadal wiedzie prym, ale inne trunki depczą jej po piętach.
czytaj więcej
1...13141516171819...71

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top