Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


O zachowaniu przy stole i nie tylko - porady kulinarne na każdą okazję
Regularne przygotowywanie posiłków to codzienna rzeczywistość większości osób. Dotyczy to w szczególności śniadań, ale i pozostałych posiłków, o ile oczywiście nie są one zastępowane częstymi wizytami w restauracjach. Każdy spożywany posiłek musi spełniać zazwyczaj dwa warunki. Ważne jest oczywiście aby był smaczny i pozwolił zaspokoić głód. Druga sprawa to czas. Niezależnie od tego, czy jedzenie jest przygotowane osobiście, czy też zamawiane w punkcie gastronomicznym, musi się ono znaleźć na talerzu po jak najkrótszy okresie czasu. Stąd właśnie niesłabnąca popularność wszelkiego rodzaju fast foodów. Czasem jednak zachodzi konieczność przygotowania czegoś specjalnego, dedykowanego wyjątkowej okazji. W takim przypadku warto mieć w zanadrzu kilka trików i sztuczek, okraszonych odrobiną kulinarnej wiedzy.
czytaj więcej
Dietetyk radzi! Jakie produkty mięsne wybierać na diecie eliminującej gluten i laktozę?
Osoby eliminujące ze swojej diety gluten lub laktozę popełniają najczęściej jeden z dwóch błędów: albo całkowicie unikają spożywania wędlin, parówek czy kiełbas, albo przeciwnie – kupują je, nie mając pełnej świadomości, że te mogą zawierać nieprzychylne ich zdrowiu substancje. O tym, że istnieje złoty środek i wybierając właściwie można, a wręcz powinno się jeść produkty mięsne, nawet mając nietolerancję pokarmową, przekonuje dietetyk, Agnieszka Kopacz.
czytaj więcej
Smalczyki i galaretki mięsne dla wszystkich smakoszy, czyli, jak firma SmakMAK dba o potrzeby osób na diecie bezglutenowej
Konsumenci szukają dziś firm, które wychodzą naprzeciw ich konkretnym oczekiwaniom. Właśnie do tych najbardziej wymagających klientów kierują swoją ofertę właściciele marki SmakMAK. Proponują pyszne, tradycyjne dania w nowoczesnej odsłonie, po które bez obaw mogą sięgać również osoby będące na diecie bezglutenowej.
czytaj więcej
Cytrusowy raj, czyli Limmi – sok z limonek i sok z cytryn sycylijskich
Upalne letnie dni potrzebują zdecydowanego akcentu. Wyrazisty, naturalny smak soku z limonek i soku z cytryn sycylijskich nada charakteru serwowanym w wakacyjne popołudnia potrawom oraz koktajlom i przeniesie nas na bajeczne plaże Włoch.
czytaj więcej
Grillowanie letnią porą – kiełbasy: długa i krótka z linii Natura
Letnie grillowanie bez dietetycznych wyrzutów sumienia? Brzmi jak oksymoron, ale jest możliwe. Marka Nove przychodzi z odsieczą wszystkim tym, którzy z powodu nietolerancji pokarmowych lub z uwagi na sposób odżywiania do tej pory unikali przysmaków z rusztu.
czytaj więcej
Wakacyjne nowości od marki Czas na Herbatę
Poszukując idealnego napoju, który orzeźwi nas w słoneczne dni warto sięgnąć do oferty marki „Czas na Herbatę”. Odnajdziemy w niej, aż trzy nowe kompozycje herbaciane, które doskonale sprawdzą się podane zarówno w wersji klasycznej, jak i mrożonej oraz jedną propozycję kawową.
czytaj więcej
W sobotę premiera letniego menu na Białej Grubie!
Kaczka w sosie czereśniowym, łosoś sous vide, dwa rodzaje chłodników, lody o smaku piwa oraz propozycje sałatkowe. Inauguracja nowego, letniego menu Białej Gruby w sobotę 1 lipca, a premierowy wieczór będzie można spędzić pod mysłowickim ratuszem przy chillout’owych dźwiękach, dobiegających zza didżejskiej konsoli.
czytaj więcej
Napój Very Aloe – letnia nowość od marki Wosana
W trakcie ciepłych dni chętniej sięgamy po różnorodne, gazowane napoje, które niestety niekorzystnie wpływają na nasze zdrowie. Wszystkim poszukującym zdrowszej i orzeźwiającej alternatywy polecamy nowość od marki Wosana – napój VERY ALOE, pełen nie tylko oryginalnego smaku, ale i dobroczynnych właściwości aloesu.
czytaj więcej
Lodziarnie z sieci LodyBonano zapraszają na swoje urodziny. Informacja prasowa.
Zwykle jest tak, że na urodzinowe przyjęcie to goście przychodzą do solenizanta z prezentami. Jednak w przypadku urodzin lodziarni działających w sieci LodyBonano będzie dokładnie… na odwrót! Każdy, kto odwiedzi lodziarnię w swoim mieście w dniu jej urodzin może liczyć na miły prezent – niespodziankę.
czytaj więcej
Dlaczego warto jeść truskawki?
Sezon na truskawki w pełni. Te małe, słodkie, czerwone owoce to rarytas, na który czekamy cały rok. Mają wiele witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na nasze samopoczucie i sprawiają, że stajemy się zdrowsi. Czy warto więc w truskawkowym okresie najeść się ich na cały rok?
czytaj więcej
123456789...555657

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

redakcja@whitepress.pl
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top