Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Słony, maślany oraz do prażenia – popcorn pod marką Appetita
Do portfolio marki Appetita dołączyła nowa rodzina produktów „POPCORN”, dostępna aż w dwóch wygodnych do przygotowania formatach – klasyczne ziarno kukurydzy do prażenia oraz dwa do łatwego i szybkiego przygotowania w kuchence mikrofalowej: pierwszy o smaku maślanym, drugi zaś solony. Bez względu na wybór, każdy z nich będzie smaczną i chrupiącą przekąską podczas domowych seansów filmowych.
czytaj więcej
Produkty Helcom na karnawałowym stole
Wraz z nadejściem pierwszych dni stycznia rozpoczął się karnawał. Trudno go sobie wyobrazić bez królujących na stołach rozmaitych przekąsek i ciast. Różnorodność deserów - babeczki z owocami, kokosanki, monoporcje oraz sałatki owocowe - to podstawa każdego słodkiego stołu. Firma Greek Trade poleca do ich przygotowania słodkie przetwory, masy oraz bakalie znanej od 1992 roku marki Helcom. Dzięki nim karnawałowe przysmaki zachwycą podczas spotkań i na przyjęciach nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
czytaj więcej
Premierowy smak od stycznia w sklepach: chrzan z jalapeno!
Dla producentów FMCG nowy rok to nie tylko czas wytężonych podsumowań i planowania działań, ale także wprowadzenia do oferty kolejnych propozycji smakowych. Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” debiutuje z prawdziwą perełką dla kochających ostrość na talerzu.
czytaj więcej
Śliwka Nałęczowska w limitowanej serii opakowań ART COLLECTION
Od stycznia br. Śliwka Nałęczowska zachwyca nową, limitowaną serią opakowań ART COLLECTION, prezentującą projekty laureatów konkursu „Design by Śliwka Nałęczowska 2021”, kierowanego do młodych grafików, projektantów i designerów.
czytaj więcej
Sentymentalny rok w pubach z PINTĄ
W 2024 roku w ponad 120 pubach współpracujących z Browarem PINTA znowu będzie można zamówić kraftowe piwa sprzed lat.
czytaj więcej
Fenomen Majonezu Kieleckiego – dlaczego fani kochają go nie tylko od święta?
Majonezowe spory w Internecie, tatuaże z wizerunkiem Kieleckiego, przepisy na ciasta z dodatkiem majonezu – to tylko wybrane inicjatywy, bo pomysłowość wielbicieli tego kultowego produktu nie zna granic, a jego sława sięga daleko poza Polskę. Co sprawia, że Majonez Kielecki ma tak wiele oddanych fanów i skąd wzięła się jego popularność?
czytaj więcej
Barszcz czerwony – historia wigilijnej klasyki
Polakom trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez zupy. I chociaż tradycja w różnych regionach kraju rządzi się swoimi prawami, król jest tylko jeden. Barszcz czerwony to niekwestionowany kulinarny faworyt, wskazywany przez ponad połowę z nas jako wigilijne danie obowiązkowe. Co wiemy o historii tej bardzo smacznej zupy?
czytaj więcej
Śmiało w przyszłość! 2023 rok za nami. Teraz odważnie wchodzimy w 2024!
Grudniowy czas to nie tylko okres przygotowań do świąt, ale również miesiąc podsumowań i wniosków z realizacji założonych na rok 2023 celów.
Firma Greek Trade kończy ten rok z sukcesem, na który wpłynęło wiele czynników, a przede wszystkim dobrze przemyślane działania strategiczne. Kroki, które firma podjęła przyczyniły się do jej intensywnego rozwoju, zarówno na płaszczyźnie produkcyjnej, jak i wzrostu sprzedaży w handlu tradycyjnym, nowoczesnym i w eksporcie.
czytaj więcej
Warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere z Ernestem Jagodzińskim
Dni 27 i 28 listopada 2023 roku na zawsze pozostaną w pamięci młodych miłośników sztuki kulinarnej, a zwłaszcza pasjonatów kuchni roślinnej. W przepięknym studiu Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu odbyły się czwarte warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Poprowadził je sam znany właściciel, Ernest Jagodziński.
czytaj więcej
Pfeifer & Langen Polska kontynuuje wsparcie na rzecz Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce
Producent marki Diamant, firma Pfeifer & Langen Polska, po raz kolejny wesprze organizację dobroczynną, która opiekuje się opuszczonymi i osieroconymi dziećmi. Firma zrezygnowała z zakupu prezentów dla klientów oraz kontrahentów, a przeznaczone na nie pieniądze przekaże Stowarzyszeniu SOS Wioski Dziecięce.
czytaj więcej
123456789...697071

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top