Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Pistacjowe torrone – deser na świąteczny czas
Grudniowe wieczory, spędzane w domowym zaciszu, to doskonała okazja, by przygotować słodkie niespodzianki dla bliskich. Torrone z pistacjami i rodzynkami zachwyca delikatną konsystencją, chrupiącymi orzechami i subtelną słodyczą. Wyjątkowy smak deseru oraz jego efektowny wygląd sprawią, że stanie się on nie tylko przysmakiem, ale także ozdobą każdego świątecznego stołu.
czytaj więcej
Oranżada Hellena Party ogłasza konkurs i zaprasza do wspólnego świętowania!
Czy pamiętacie te wyjątkowe chwile z dzieciństwa, które wywoływały szybsze bicie serca i szeroki uśmiech na twarzy? Marka Oranżada Hellena Party pragnie nam o nich przypomnieć w konkursie prowadzonym pod hasłem „Jest Party? Jest Konkurs!”. Na zwycięzców czekają fantastyczne nagrody, w tym dwa bony na wakacje, każdy o wartości 10 000 zł oraz vouchery do Suntago i Energylandii. Akcja potrwa do końca stycznia 2025 r.
czytaj więcej
Oranżada Hellena Party rusza z nową kampanią „Jest okazja? Jest Party!”
Z końcem listopada Oranżada Hellena Party rozpoczęła kampanię reklamową pod hasłem „Jest okazja? Jest Party!”, w ramach której marka zachęca konsumentów do celebrowania nawet najmniejszych, nieoczywistych momentów w życiu. Komunikacja obejmuje m.in. współpracę z influencerami, działania w przestrzeni digitalowej oraz konkurs dla fanów tej wybitnej marki.
czytaj więcej
Jesień z zupami JemyJemy
Rozgrzewająca Węgierska Gulaszowa, klasyczny Rosół czy pożywny Kapuśniak? Nasze trzy pyszne propozycje to idealne rozwiązanie na szybki obiad, który zachwyci bogactwem smaków, aromatów i doda energii w nawet najbardziej pochmurny dzień.
czytaj więcej
„Jest okazja? Jest Party!” – nowa aktywacja Oranżady Hellena Party
Oranżada Hellena Party zachęca do wspólnego celebrowania magicznych chwil i zaprasza konsumentów do udziału konkursie. Na uczestników czekają atrakcyjne nagrody, w tym dwa bony na wakacje o wartości 10 000 zł każdy, a także 20 voucherów do Suntago i 20 do Energylandii. Akcja jest częścią kampanii „Jest okazja? Jest Party!”, która wystartowała pod koniec listopada i zakończy się na przełomie stycznia 2025 roku.
czytaj więcej
Sezon na buraki
24 listopada obchodzimy Dzień Buraka – warzywa głęboko zakorzenionego w rodzimej tradycji kulinarnej. To doskonała okazja, aby przypomnieć sobie jego wszechstronność i znaczenie w lokalnej kuchni. Burak od pokoleń stanowi podstawę wielu potraw, takich jak barszcz czy ćwikła, będących symbolem polskiego smaku. Dzięki swojej uniwersalności można go wykorzystywać w wielu daniach – zarówno klasycznych, jak i nowoczesnych. Jeśli szukasz inspiracji kulinarnych lub produktów z tym warzywem, warto sprawdzić propozycje z Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”, które pomagają odkrywać na nowo ten wyjątkowy składnik.
czytaj więcej
Kulinarne inspiracje od marki Profi – prosty sposób na kreatywne przekąski!
Pasztet to coś więcej niż klasyczny dodatek do kanapek – może być bazą wielu kreatywnych przekąsek. Marka Profi doceniana przez wielu konsumentów zaprasza na kulinarną podróż pełną pomysłów dzięki nowemu e-bookowi Profi.
czytaj więcej
Świąteczna Oranżadowa Lokomotywa przemierza Polskę i Europę z przesłaniem „ŚWIĘTA RAZEM SĄ WYBITNE”
Na perony polskich miast wjechała wyjątkowa Oranżadowa Lokomotywa, która natychmiast podbiła serca miłośników kolei i świątecznych atrakcji! Od 15 listopada pociąg w barwach Oranżady Hellena kursuje po Polsce i Europie, łącząc m.in. Warszawę z Berlinem, Gdynią i Wiedniem. Nietuzinkowa inicjatywa zaprasza do zanurzenia się w bożonarodzeniowej atmosferze, wzbogaconej o elementy nostalgii i radości, które są na stałe wpisane w charakter wybitnej marki z portfolio Colian.
czytaj więcej
Odrywaniec cynamonowy – słodka uczta na jesienne wieczory
Listopadowe popołudnia chętniej spędzamy w domowym zaciszu, z kubkiem gorącej herbaty w dłoni, otuleni kocem i aromatem świeżo upieczonego ciasta. W takich chwi-lach Odrywaniec cynamonowy będzie idealnym towarzyszem – prosty w przygotowaniu, doskonały w smaku i idealny do dzielenia się z najbliższymi. Jego miękkie, łatwo dające się oderwać kawałki sprawiają, że wygodnie się go podjada podczas rodzinnych spo-tkań czy kameralnych wieczorów z przyjaciółmi.
czytaj więcej
Placki ziemniaczane inaczej
13 listopada obchodzimy Dzień Placków Ziemniaczanych, czyli potrawy, która zajmuje ważne miejsce w polskiej kuchni. Najczęściej serwowaną wersją są placki na słodko, z cukrem i śmietaną. Istnieją jednak inne sposoby na uzupełnienie tego dania. Jeśli wolimy bardziej wytrawne smaki, warto sięgnąć po kilka inspiracji od WSP „Społem”.
czytaj więcej
123456789...777879

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top