Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Odkryj naleśniki na nowo z produktami WSP „Społem”
2 lutego obchodzimy Dzień Naleśnika – dania, które od lat gości na stołach na całym świecie i zdobywa uznanie dzięki swojej prostocie oraz wszechstronności. Można je przygotować w wersji słodkiej, z dodatkiem owoców czy dżemu lub wytrawnej, wypełnionej farszem mięsnym bądź warzywnym. To doskonała okazja, aby spróbować nowych połączeń smakowych, wykorzystując produkty WSP „Społem”, które wzbogacą wytrawny wariant tej popularnej potrawy.
czytaj więcej
Śliwka Nałęczowska w nowej odsłonie ART COLLECTION 2025
Z początkiem 2025 roku Śliwka Nałęczowska ponownie zaskakuje miłośników pralin swoją limitowaną serią opakowań ART COLLECTION. Tym razem kolekcja prezentuje pięć wyróżnionych projektów nagrodzonych w jubileuszowej edycji konkursu „Design by Śliwka Nałęczowska 2024”. Grafiki, które zachwyciły jury, zdobią zarówno eleganckie bombonierki o gramaturze 300 g, jak i kartoniki w kształcie sztabek o wadze 190 g, podkreślając ty samym artystyczny wymiar marki.
czytaj więcej
Czas na kiszonki
Zima to dobry moment by sięgnąć po produkty fermentowane – naturalne źródło witamin i minerałów, które wspierają naszą odporność. Kapusta kiszona, ogórki czy buraki to nie tylko smaczne dodatki, ale także podstawa wielu dań. W ofercie WSP „Społem” znajdziemy majonezy, musztardy i ketchupy, które doskonale współgrają z kiszonymi warzywami, wzbogacając ich smak i umożliwiając przygotowanie kreatywnych potraw.
czytaj więcej
Odkrywaj roślinne smaki z produktami WSP „Społem”
Styczeń to czas realizacji noworocznych postanowień, wyznaczania sobie celów i podejmowania wyzwań. Jednym z nich może być przyłączenie się do akcji „Veganuary”, która polega na jedzeniu przez cały miesiąc wyłącznie produktów roślinnych. Ta międzynarodowa inicjatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem także dlatego, że wegańskie dania są zróżnicowane i pyszne. Jeśli chcemy się w nich rozsmakować, warto sięgnąć po oryginalne przepisy i sprawdzone dodatki. Produkty WSP „Społem”, takie jak musztardy czy ketchupy doskonale uzupełniają roślinne potrawy, a Snack – Przysmak Świętokrzyski to przekąska, po którą mogą sięgać także weganie.
czytaj więcej
Przekąski idealne na karnawał
Czas zimowych przyjęć to wyjątkowy moment pełen tańców, domówek, kolorowych dekoracji i pysznych dań, które przyciągają gości do stołu. Produkty WSP „Społem” doskonale wpisują się w atmosferę tych radosnych spotkań, inspirując do tworzenia kulinarnych dzieł, które zachwycą smakiem i formą.
czytaj więcej
Świąteczne jedzenie bez marnowania
Boże Narodzenie to czas radości, tradycji i wspólnego biesiadowania. Przygotowujemy różnorodne dania, by zadowolić bliskich, lecz często zostajemy z nadmiarem jedzenia. WSP „Społem” podpowiada, jak przemyślane planowanie, dzielenie się potrawami z innymi oraz odpowiednie przechowywanie zapobiegnie marnowaniu się żywności.
czytaj więcej
Grześki i Jeżyki zabierają pasażerów w świąteczną podróż linią 180!
Od 16 grudnia warszawska linia autobusowa nr 180 zamieniła się w miejsce pełne magii i słodkich wrażeń. Marki Grześki i Jeżyki, należące do Colian, we współpracy z Radiem Kolor oraz Miejskimi Zakładami Autobusowymi w Warszawie, zapraszają do udziału w niecodziennej inicjatywie, która pozwoli oderwać się od przedświątecznego zgiełku.
czytaj więcej
Świąteczna oferta Diamant
Marka Diamant, znana z wysokiej jakości cukru, wprowadza udoskonalone rozwiązanie do świątecznych wypieków – Cukier Puder 250 g w tubie. Nowe opakowanie w 100% nadaje się do recyklingu, co wpisuje się w strategię zrównoważonego rozwoju marki. Dzięki zastosowaniu monomateriału z polipropylenu, tuba jest nie tylko funkcjonalna, ale także lepsza dla środowiska.
czytaj więcej
Oryginalne ozdoby choinkowe DIY – stwórz je z Appetita!
Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas, kiedy nasze domy wypełniają się wyjątkowym blaskiem dzięki różnorodnym świątecznym akcentom. Choć wiele osób decyduje się na gotowe ozdoby ze sklepów, nic nie dorównuje radości z tworzenia własnych, oryginalnych elementów wystroju. Szczególnie kiedy można je potem… zjeść! Pierniczki, ciasteczka, cukierki, łańcuch z bakalii lub popcornu - te wszystkie smakołyki sprawdzą się świetnie zarówno jako ozdoby choinkowe jak i przekąski do podjadania. Wykonasz je samodzielnie, nie nadwyrężając przy tym budżetu.
czytaj więcej
Pasztety Dworskie – wykwintny smak na święta
Boże Narodzenie to niezwykły czas, pełen ciepła i rodzinnych spotkań. To chwile, gdy przy wspólnym stole delektujemy się potrawami i przysmakami, które tworzą wyjątkową atmosferę świąt. Wśród bożonarodzeniowych dań nie może zabraknąć niepowtarzalnych Pasztetów Dworskich, które łączą staropolską tradycję z nowoczesnymi trendami.
czytaj więcej
123456789...777879

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top