Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Śliwka Nałęczowska – podaruj słodycz, która inspiruje wszystkie zmysły… nie tylko od święta!
Święta to niezwykły czas nasycony aromatami, smakami i bliskością. To wtedy radość obdarowywania nabiera szczególnego znaczenia, a subtelne gesty stają się magią. Tak samo jest z nową, wyjątkową odsłoną Śliwki Nałęczowskiej z dodatkiem cynamonu i jej klasyczną wersją, która gości w polskich domach od ponad 60 lat, stanowiąc nieodłączny element świątecznego stołu. Bo jak lepiej można wyrazić miłość niż poprzez zmysłową słodycz Śliwki Nałęczowskiej?
czytaj więcej
Stół pełen smaku. Wyjątkowa patera na Święta z marką Helcom!
Święta to czas, gdy na naszych stołach pojawiają się wyjątkowe potrawy, a to sprawia, że te dni stają się jeszcze bardziej niezapomniane. Marka Helcom od firmy Greek Trade, która łączy smak, tradycje i wspomnienia od 30 lat, idealnie wkomponowuje się w klimat świąteczny proponując pyszne produkty idealne na paterę z przekąskami.
czytaj więcej
Najnowsze trendy w czyszczeniu i dezynfekcji w restauracjach
Restauracje, bary i inne lokale gastronomiczne od zawsze stawiają na zachowanie najwyższych norm czystości i higieny. Jednym z kluczowych elementów utrzymania tych standardów jest wybór odpowiedniej chemii czyszczącej. Clinex, renomowany producent specjalistycznych środków czystości, oferuje rozwiązania dostosowane do różnych obszarów działalności gastronomicznej. Dzięki swojej wszechstronności i efektywności Clinex stał się niezastąpionym partnerem w utrzymaniu porządku w tym sektorze.
czytaj więcej
Nowość od marki Hellena – Oranżada Hellena Party o smaku waty cukrowej dla najmłodszych!
W grudniu br. do oferty marki Hellena dołączy nowa odsłona kultowego napoju dla najmłodszych konsumentów - Oranżada Hellena Party o smaku waty cukrowej. Z 20 proc. zawartością soku z owoców i mnóstwem musujących bąbelków będzie idealnym uzupełnieniem wszelkich dziecięcych imprez i spotkań.
czytaj więcej
Trzecie warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere: słodkie arcydzieła w Sempre – Warsaw Academy of Pastry Arts
17 listopada 2023 roku w gościnnych progach Sempre – Warsaw Academy of Pastry Arts odbyły się trzecie warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. To wyjątkowe wydarzenie zgromadziło utalentowaną młodzież zafascynowaną sztuką kulinarną, tym razem cukierniczą. Warsztaty, poprowadzone przez doświadczonego cukiernika Michała Iwaniuka, otrzymały tytuł: „Deser restauracyjny. Deser na talerzu”.
czytaj więcej
Świąteczny specjał już na sklepowych półkach
Dla miłośników kulinarnych doznań smakowych, WSP Społem przygotowało niespodziankę: Sos Kielecki Chrzanowy, który niedawno pojawił się w największych sieciach handlowych i sklepach w całym kraju.
czytaj więcej
Polskie słodycze na polskie święta – wyjątkowa oferta Colian na Boże Narodzenie
Święta to czas radości i dzielenia się z bliskimi tym, co najlepsze. A najlepsze są z pewnością słodycze polskich marek – Goplana, Grześki, Jeżyki, Solidarność czy Familijne. Karmelowe Figurki, gustowne bombki, wafle i ciastka o piernikowych nutach najskuteczniej przywołają świąteczną magię i wywołają uśmiech na twarzach osób, które odnajdą je jako prezent pod świątecznym drzewkiem.
czytaj więcej
Oranżada Hellena o smaku piernikowo-korzennym – oryginalna propozycja marki na zimę
Oranżada Hellena od lat jest ulubionym gazowanym napojem Polaków. Na ich stołach gości o każdej porze roku, chętnie sięgają po nią także w czasie zimy i Bożego Narodzenia. W tym roku producent zadbał, aby zyskała charakterystyczny dla tego okresu akcent – piernikowo-korzenny smak i aromat.
czytaj więcej
Marka Grześki partnerem słuchowiska „Hejt nie jest OK”
Marka Grześki została partnerem startegicznym społecznego słuchowiska o języku przemocy „Hejt nie jest OK” autorstwa Ewy Abart. Antyhejtowy manifest audio, skierowany do rodziców oraz ich dzieci, to ważny głos w dyskusji o skali przemocy w szkołach. Celem twórców słuchowiska jest uwrażliwienie środowiska szkolnego na zjawisko i dostarczenie młodym ludziom narzędzi pozwalających na radzenie sobie z doświadczeniem bullyingu.
czytaj więcej
Targi HOST w Mediolanie i premiera nowej generacji zmywarek Classeq.
Targi HOST, powszechnie uważane za największą europejską wystawą nowości w branży HORECA to wydarzenie, które przyciąga najważniejsze specjalistyczne firmy i odwiedzających z całego świata. Dlatego nie dziwi fakt, że stoisko Classeq, jednego z aktorów na scenie tegorocznego „HOSTA”, cieszyło się ogromnym zainteresowaniem gości, w tym polskich dystrybutorów marki, restauratorów oraz hotelarzy. Obecność tak wielu odwiedzających z rodzimego kraju bardzo cieszyło polską część obsługi stoiska.
czytaj więcej
123456789...697071

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top